Επίθεση περιθωριακού ατόμου εναντίον του Ελληνικού Προξενείου της Νέας Υόρκης

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

NEA YOΡΚΗ. Ένα άτομο που αργότερα συνελήφθη από την Αστυνομία, επιτέθηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 στο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, που βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά του Μανχάτταν, πολύ κοντά στην Παρκ Αβενιου, σπάζοντας με πέτρα το τζαμί της εισόδου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επίθεση έλαβε χώρα γύρω στις οκτώμισι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, στο κτήριο της 79ης οδού.

Το περιστατικό κατήγγειλε στην αστυνομία 38χρονη, που περνούσε απο εκεί τηλεφώνησε την Αμεσο Δράση.

Μία περίπου ώρα αργότερα αστυνομικοί από το 19ο Αστυνομικό Τμήμα εντόπισαν και συνέλαβαν το άτομο, που φέρεται ως περιθωριακό και μάλλον αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα,  αφού με παρόμοιο τρόπο προκάλεσε την ίδια μέρα ζημιές και στο Προξενείο της Ιταλίας ενώ κινήθηκε απειλητικά και εναντίον κατοίκων και πεζών, που βρισκόταν στην περιοχή.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Σχετικά με το περιστατικό, μίλησε στις «Αναμνήσεις» η Πρόξενος κ. Λάνα Ζωχιού και τόνισε ότι όπως της εξήγησαν οι Αστυνομικοί, δεν γνωρίζουν κάτι περισσότερο για την εθνικότητα του συλληφθέντος. Η κ. Ζωχιού επεσήμανε ότι το άτομο γνώριζε ότι βρισκόταν μπροστά στο Προξενείο της Ελλάδας και προκαλεί εντύπωση η επιλογή του στόχου. Η κ. Ζωχιού ανέφερε μάλιστα ότι οι ζημιές αναμένονται ότι θα αποκατασταθούν αυτή την εβδομάδα.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.