Επίσημη Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στην Κεφαλονιά

0
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος στις 17 Οκτωβρίου 2023 αναμένεται να αφιχθεί στην Κεφαλλονιά κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου προκειμένου να παραστεί στην εορτή του Αγίου Γερασίμου που θα λάβει χώρα στο ομώνυμο μοναστήρι όπου είναι αποθησαυρισμένο το Ιερό Λείψανο του Αγίου.

Στην ουσία πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, η οποία υιοθετήθηκε από τον Μητροπολίτη Δημήτριο και η οποία προκάλεσε ενθουσιασμό τόσο στους Κεφαλλονίτες που έχουν παλιννοστήσει, όσο και στις αρχές του νησιού οι οποίες επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις στον κ. Ελπιδοφόρο και τα μέλη της εξ Αμερικής αντιπροσωπείας.

Τον Αρχιεπίσκοπο αναμένεται να συνοδεύσουν ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου, κ. Γεράσιμος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο αρχιδιάκονος, Διονύσιος Παπίρης και μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, Γεράσιμος Αθανασάτος, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στην Κεφαλλονιά συντονίζει τις ενέργειες ούτως ώστε η επίσκεψη του κ. Ελπιδοφόρου να στεφθεί με επιτυχία και να πλημμυρίσει με χαρά και υπερηφάνεια τους απανταχού Κεφαλλονίτες.

Η κοινότητα του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν εξέδωσε ανακοίνωση τύπου μέσω της οποίας εκφράζει την χαρά και την ικανοποίηση που έχει προκαλέσει στους Κεφαλλονίτες η χαρμόσυνη είδηση για την επίσημη επίσκεψη του κ. Ελπιδοφόρου στην Κεφαλονιά.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν:  

Εκ μέρους της Ιστορικής Κοινότητας του Αγίου Γερασίμου της Νέας Υόρκης, με πολύ τιμή και χαρά ενημερώνουμε τους αγαπητούς Κεφαλλονίτες της Ομογένειας, ότι στην Εορτή του Αγίου Γερασίμου στις 20 Οκτωβρίου 2023 στη Κεφαλονιά, θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί στο Ιερό Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου οπού είναι αποθησαυρισμένο το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γερασίμου, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

Η επίσκεψη αυτή θα γίνει κατόπιν εισηγήσεως από την Κοινότητα του Αγίου Γερασίμου της Νέας Υόρκης στον Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, ο οποίος ευχαρίστως αποδέχθηκε την εισήγηση αυτή. Είναι τιμή μας διότι πιστεύουμε ότι όλοι οι αγαπητοί και σεβαστοί Κεφαλλονίτες της Ομογένειας απανταχού στις Η.Π.Α., θα συμμετέχουν με χαρά και τιμή στην πραγματοποίηση αυτής τις ιστορικής επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, που θα σημαίνει την ενότητα και την αδελφότητα των Κεφαλλήνων της Αμερικής μπροστά στο Σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου, προστάτου των Κεφαλλήνων απανταχού της Γης.

Εκ μέρους της Κοινότητας του Αγίου Γερασίμου της Νέας Υόρκης ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, την Ιερά Μητρόπολη και τις Τοπικές Αρχές για τις προετοιμασίες και την άριστη συνεργασία για το πρόγραμμα της προσκυνηματικής επίσκεψης του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου μαζί με τους Ομογενείς στο Ιερό Νησί της Κεφαλληνίας».

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.