Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Το «Thanksgiving» ήρθε νωρίτερα στη Νέα Ιερσέη (βίντεο)

Το «Thanksgiving» ήρθε νωρίτερα στη Νέα Ιερσέη (βίντεο)

Μηνύματα αισιοδοξίας στο αποχαιρετιστήριο δείπνο για τον κ. Απόστολο

0
Οι Αρχιεπισκόποι Αμερικής και Καναδά, Ελπιδοφόρος και Απόστολος, αντίστοιχα σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα στελέχη και μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. «Το  «Thanksgiving» ήρθε νωρίτερα στην Νέα Ιερσέη», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ένα από τα προβεβλημένα στελέχη της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας, μετά το πέρας της συγκινητικής ομιλίας του νεοεκλεγέντα Αρχιεπισκόπου Καναδά, κ. Απόστολου.

Κι αυτό διότι το αποχαιρετιστήριο δείπνο προς τιμή του κ. Αποστόλου που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτη 8ης Σεπτεμβρίου 2026 στο ομογενειακό κέντρο «The Venetian» στο Γκάρφιλντ της Νέας Ιερσέης παρείχε την δυνατότητα τόσο στους ηγέτες των κοινοτήτων και κατ΄επέκταση της ομογένειας, στους ιεράρχες και στους ιερείς να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη για την 6ετή ποιμαντορία του κ. Απόστολου στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης.

Το δείπνο διοργανώθηκε από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο, τελούσε υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και είχε πανομογενειακό χαρακτήρα. Κι αυτό διότι παρέστησαν οι πρόεδροι των τριών Ομοσπονδιών Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Νέας Ιερσέης και Φιλαδέλφειας, κ.κ. Χρήστος Βουρνάς, Δρ. Πάνος Σταυριανίδης και Γιάννης Βασιλείου, αντίστοιχα.

Παραβρέθηκαν επίσης οι γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, κ.κ. Ιφιγένεια Καναρά και Κυριάκος Πογιατζής αντίστοιχα, οι τέως και νυν εκτελεστικοί διευθυντές της «Ηγεσίας των 100», κ. Πολέτ Πούλου και π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος και πολυπληθής αντιπροσωπεία από την Αστόρια, την οποία ο κ. Απόστολος υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση για μια δεκαετία ως ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Το δείπνο έλαβε χώρα στον ίδιο χώρο στον οποίο προ τριών ετών έλαβε χώρα η μεγάλη γιορτή της ενθρόνισης του κ. Απόστολου και για την συντριπτική πλειοψηφία των συνδαιτυμόνων οι μνήμες ήταν νωπές, με την μόνη διαφορά ότι στο εν λόγο δείπνο υπερίσχυσαν τα αισθήματα «χαρμολύπης», όπως τα υπογράμμισαν αρκετοί από τους ομιλητές.

Αν και τα δείπνα είχαν διαφορετικό χαρακτήρα, εν τούτοις αμφότερα ήταν πλημμυρισμένα από την αγάπη και την εκτίμηση για τον κ. Απόστολο και αυτό καθώς ως Επίσκοπος Μηδείας ποίμανε την Μητρόπολη για τρία χρόνια.

Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, Πάνου Σταυριανίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Για πολλούς από τους συνδαιτυμόνες αντί του αποχαιρετισμού υπερίσχυε «το επανιδείν», καθώς το επόμενο Σάββατο, 19η Σεπτεμβρίου 2026 θα παραβρεθούν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Τορόντο για να παρακολουθήσουν την τελετή ενθρόνισης του κ. Αποστόλου, ως Αρχιεπισκόπου Καναδά, κ. Αποστόλου.

Το εν λόγω δείπνο, όπως και το προ τριών ετών εμπεριείχε πολλά δώρα προς τον Αρχιεπίσκοπο, πλέον, Καναδά, κ. Απόστολο, μεταξύ των οποίων μπορούμε να αναφέρουμε, το εγκόλπιο που δώρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, την επίχρυση ποιμαντική ράβδο που δώρισε στον κ. Απόστολο το Μητροπολιτικό Συμβούλιο και τα δικεροτρίκερα που δώρισε η πρόεδρος της Φιλοπτώχου της Μητροπόλεως, κ. Ελένη Κωνσταντιντίδου.

Εν αναμονή

Οι ιερείς, τα ηγετικά στελέχη και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης βρίσκονται σε αναμονή και εγρήγορση και θέλουν να πιστεύουν ότι το τριπρόσωπο που θα υποβάλει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η Επαρχιακή Σύνοδος το Σάββατο θα είναι αντάξιο των προσδοκιών τους. Ο κατάλογος των υποψηφίων για το τριπρόσωπο είναι μακρύς, αλλά πολλά στελέχη έχουν ήδη εκφράσει τις προτιμήσεις τους στις κατ’ ιδίαν επικοινωνίες τόσο με τον κ. Ελπιδοφόρο και τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου, όσο και το Φανάρι και εν προκειμένω την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που θα συνεδριάσει σε τρεις περίπου εβδομάδες και η οποία θα έχει τον τελικό λόγο.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Πολέτ Πούλου, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδάς, κ. Απόστολος, ο π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος και ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντλαγουέαρ, Γιάννη Βασιλείου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ενώ δωρίζει το εγκόλπιο στον Αρχιεπίσκοπο Καναδά, κ. Απόστολο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου της Μητροπόλεως Ελένη Κωνσταντινίδη, ενώ δωρίζει στον Αρχιεπίσκοπο Καναδά, κ. Απόστολο ένα σετ δίκερο-τρίκερο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο η πολυμελής αντιπροσωπεία της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.