Επική η βράβευση του Γιώργου Χωριάτη στο «Franklin Institute» – Ξεπέρασαν τις $100.000 οι δωρεές για την AHEPA

0
Στιγμιότυπο από την ομιλία του γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρα Κωνσταντίνου Κούτρα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Επική με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου, 20 Νοεμβρίου 2021 η AHEPA στην φημισμένη αίθουσα του «Franklin Institute» στην Φιλαδέλφεια προς τιμή του τέως προέδρου, κ. Γιώργου Χωριάτη.

Πρόκειται για το καθιερωμένο «μαρτυρικό» δείπνο (testimonial diner) που παραθέτει ο εκάστοτε απερχόμενος πρόεδρος της οργάνωσης με στόχο την ενίσχυση των προγραμμάτων και των δράσεων της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών.

Το εν λόγω δείπνο κατά κοινή ομολογία ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα των τελευταίων δεκαετιών. Ήταν «sold out» και οι προσφορές ξεπέρασαν τις εκατό χιλιάδες δολάρια.

Ήταν όλοι εκεί διότι ήθελαν με την δική τους παρουσία να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη για τις υπηρεσίες που προσέφερε ο Γιώργος Χωριάτης, ο οποίος κατάφερε να μετατρέψει την πανδημία του κορωνοϊού σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για την αναβάθμιση της AHEPA και τον πολλαπλασιασμό της φιλανθρωπικής της δράσης.

Γενική άποψη της αίθουσας.

Ο Γιώργος Χωριάτης είναι αν όχι ο μόνος τουλάχιστον ένας από τους ολίγους προέδρους που η θητεία του λόγω της πανδημίας διήρκησε (τρία χρόνια) ένα  παραπάνω χρόνο και το πιο σημαντικό κατάφερε τον περασμένο Ιούλιο να διοργανώσει εν μέσω πανδημίας το 99ο Συνέδριο της οργάνωσης στην Αθήνα και να γιορτάσουν την 200ή επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης.    

Στην εκδήλωση παρέστησαν η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρέσβης της Κυριακής Δημοκρατίας Μάριος Λυσσιώτης, η γενική Πρόξενος του Παναμά Γεωργία Αθανασοπούλου, καθώς επίσης και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος ανέπεμψε την προσευχή και εξήρε το έργο της AHEPA και τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει για τους Έλληνες της Διασποράς παγκοσμίως, προσθέτοντας πως δεν είναι τυχαίο που η AHEPA και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής το ερχόμενο έτος, το 2022 θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους.

Τον συντονισμό του προγράμματος ανέλαβε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ Δημήτριος Ροζανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην συμβολική σημασία της πόλης της Φιλαδέλφεια και εστίασε την προσοχή του στην προσφορά του αείμνηστου ομογενή επιχειρηματία και φιλάνθρωπου, Νικόλαου Κάραμποτς (Nicholas Karabots), που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έφυγε προ εννέα μηνών από την ζωή. Εκτενή αναφορά έκανε και στην πολυσχιδή δράση και προσφορά του Γιώργου Χωριάτη στην ομογένεια και στην Εκκλησία.

Ο Γιώργος Χωριάτης με την οικογένειά του και τις οικογένειες των αδελφών του.

Την προσφορά του Γιώργου Χωριάτη στην οργάνωση, εξήραν ο πρόεδρος του Τμήματος Κάμντεν της AHEPA, Κοσμάς Διαμαντής, αλλά και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Ευστάθιος Καραντώνης, ενώ ο πρώην ύπατος πρόεδρος, Νικόλαος Καρακώστας τόνισε πως «είναι σημαντικό και αξιοσημείωτο το γεγονός ότι εκτός από την εκκλησία και την Ικαριακή Αδελφότητα, ο Γιώργος Χωριάτης διέθεσε το πάθος και το ταλέντο του και στην AHEPA.

Η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ευχαρίστησε την AHEPA για την προσφορά της, όπως επίσης και τον κ. Χωριάτη για το έργο υπό την ηγεσία του, ενώ ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάριος Λυσσιώτης, αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που προσφέρει η οργάνωση και προσωπικά ο κ. Χωριάτης στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, στάθηκε στην εργατικότητα του Γιώργου Χωριάτη, αλλά και την σημαντική υποστήριξη που παρέχει η AHEPA στα ελληνικά εθνικά θέματα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Ροζανίτης, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Πάππας, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Ευστάθιος Καραντώνης.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Δημήτρης Κόκοτας απένειμε εν μέσω χειροκροτημάτων το πρώτο βραβείο «Υπερασπιστής του Ελληνισμού» στον Γιώργο Χωριάτη. Αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στην προσφορά του και τόνισε ότι το νέο ετούτο βραβείο θα υπενθυμίζει σε όλους την αέναη υποχρέωση της AHEPA να υπερασπίζεται τον Ελληνισμό».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Χωριάτης υπενθύμισε την πασίγνωστη ρήση του Βενιαμίν Φραγκλίνου, υπό τον οποίο έχει ονομαστεί ο χώρος στον οποίο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση: «Ο σκοπός μας είναι σκοπός ολόκληρης της ανθρωπότητας. Δίνουμε μάχη για την ελευθερία της και υπερασπίζουμε την δική μας».

Τα παιδιά του Γιώργου Χωριάτη, Γιώργος και Σταυρούλα Χωριάτη.
Ο Γιώργος Χωριάτης με την σύζυγό του Lisa, την μητέρα του Σταυρούλα Χωριάτη και τα παιδιά του Σταυρούλα και Γιώργο.
Ο τέως πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την ηγεσία των Θεραπαινίδων της Αθηνάς, αριστερά και των Υιών του Περικλή.
Ο εκτελεστικόε διευθυντής της AHEPA Βασίλειος Μωσαϊδης με άλλους ηγέτες της οργάνωσης.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Χάρης Καραπαλίδης, Κυριάκος ΜωσαΪδης και Βασίλειος Μωσαϊδης.
Πρώτος από αριστερά ο Κώστας Κράβαρης.
Από αριστερά διακρίνονται οι Νικόλαος Καρακώστας, Γιώργος Χωριάτης. Δημήτρης Κόκοτας και Ανδρέας Ζαχαριάδης.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.