ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες συγγενείς και φίλοι, καθώς επίσης εκπρόσωποι και παράγοντες της ομογένειας παρέστησαν στην τελετή του αγιασμού και των εγκαινίων του πρώτου καταστήματος της αλυσίδας «Mikel Coffee» στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και δη στην Αστόρια, που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου, 27 Νοεμβρίου 2021. Μεταξύ αυτών ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η πρόεδρος της Ατλάντικ Μπανκ Νάνσυ Παπαϊωάννου, ο γενικός διευθυντής της  «Loumidis Food Inc.», Θανάσης Οικονόμου και άλλοι επιχειρηματίες.

Το εν λόγω κατάστημα βρίσκεται στην διεύθυνση, 30-05 της 36ης Λεωφόρου και είναι προϊόν της συνεργασίας του Δημήτρη Πετρίδη, ιδρυτή της αλυσίδας «Gyro World» με τον Ελευθέριο Κυριακάκη, ιδρυτή της «Mikel Coffee Company», που έκανε τα πρώτα της βήματα το 2008 ανοίγοντας το πρώτο Mikel στην Λάρισα και σήμερα εν έτη 2021 αριθμεί πάνω από τριακόσια ομώνυμα καταστήματα σε 15 χώρες του κόσμου.

Το εν λόγω Mikel είναι το δεύτερο που άνοιξαν στην Αμερική. Προηγήθηκε το άνοιγμα του καταστήματος στην Βοστώνη και αυτό το διάστημα ετοιμάζονται να ανοίξουν το δεύτερο κατάστημα στην Αστόρια και συγκεκριμένα στην διεύθυνση 22-38 31st St, ακριβώς δίπλα από τον τελευταίο σταθμό του υπέργειου σιδηροδρόμου στο Ντίτμαρς.

https://youtu.be/-KHoQB4Re5U

Η τελετή του αγιασμού και των εγκαινίων ήταν λιτή, πλην όμως εορταστική, διότι έφερε το άρωμα της Εορτής των Ευχαριστιών και οι παριστάμενοι είχαν μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν τον καφέ της αρέσκειάς τους, καθώς επίσης και τα κεράσματα που είχε προετοιμάσουν οι οικοδεσπότες.

Το Mikel επικοινωνεί με το εστιατόριο «Gyro World» και οι ομογενείς και οι Αμερικανοί συμπολίτες που λατρεύουν την ελληνική γαστρονομία θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν όχι μόνο αυθεντικό ελληνικό φαγητό,  αλλά και να επιλέξουν τον καφέ της αρέσκειάς τους από μια ποικιλία ζεστού και παγωμένου καφέ, καθώς επίσης και διάφορα είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοσκευάσματα.  

Αγιασμός

Τον αγιασμό τέλεσαν ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, π. Παύλος Παλαιστίδης, οι οποίοι προ τριών περίπου ετών τέλεσαν από κοινού και τα εγκαίνια του τρίτου εστιατορίου της αλυσίδας «Gyro World» στην Αστόρια.

Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Νάνσυ Παπαϊωάννου, Δημήτρης Πετρίδης, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, π. Παύλος Παλαιστίδης, Ελευθέριος Κυριακάκης και Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.

Ο π. Παύλος Παλαιστίδης, ο οποίος έχει παραστεί στα εγκαίνια και των τριών καταστημάτων της αλυσίδας Gyro World» προέτρεψε τόσο τον κ. Δημήτρη Πετρίδη, όσο και τον κ. Ελευθέριο Κυριακάκη να ανοίξουν τα φτερά τους και ανοίξουν κατάστημα στο Φλάσινκγ, πλησίον του Αγίου Νικολάου, όπου υπάρχει μεγάλη ελληνική αγορά.

Ο Δημήτρης Πετρίδης καλωσόρισε τους παρισταμένους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρα Κωνσταντίνου Κούτρα.

Αναφέρθηκε με έκδηλη την υπερηφάνεια στην ανοδική πορεία της εταιρείας Mikel, η οποία δημιουργήθηκε έναν περίπου χρόνο πριν την ένταξη της Ελλάδα στο καθεστώς των Μνημονίων και η οποία κατάφερε εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης και των περιορισμών στην διακίνηση κεφαλαίων (capital control) κατάφερε να μεγαλουργήσει και να ανοίξει τα φτερά της στις πέντε ηπείρους.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας συνεχάρη τους κ.κ. Δημήτρη Πετρίδη και Ελευθέριο Κυριακάκη και μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να έρχονται ελληνικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα στην Αμερική και το πιο σημαντικό να  συνεργάζονται και να ενώνουν τις δυνάμεις τους οι Έλληνες με τους ομογενείς. Η συνεργασία αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική για την Ελλάδα. Πέρα από την προκοπή που έχουν κάνει οι Ελληνες στην Αμερική, σε τούτη την ωραία και φιλόξενη χώρα είναι πολύ σημαντικό να έρχονται ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύουν και να μεγαλουργούν εδώ».  

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Νάνσυ Παπαϊωάννου, Μαρία Τόλιου, Ελευθέριος Κυριακάκης και Αθηνά Κρικέλη. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.
Το εσωτερικό του Καφέ Μικέλ στην Αστόρια. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.
Εντυπωσιακή η διακόσμιση του Mikel Coffee στην Αστόρια. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.
Το εξωτερικό του Ελληνικού Καφέ Mikel Coffee στην διεύθυνση 30-05 36 Street, Astoria NY. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις” / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.