«Επί τον τύπον των ήλων» ο Μεθόδιος για το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή Βοστώνης

0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η εφημερίδα «Boston Globe» χθες επανήλθε στο θέμα της επιτήρησης στην οποία είχε εισέλθει από την περασμένη άνοιξη το Ελληνικό Κολλέγιο και η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλαϊν της Μασαχουσέτης λόγω των της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και του μειωμένου αριθμού των δύο ιδρυμάτων και συνάμα παρουσιάζει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου, ο οποίος βάζει τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων.

Η Επιτροπή Ανωτάτης Παιδείας της Νέας Αγγλίας «The New England Commission of Higher Education» η οποία παρακολουθεί την πορεία όλων των ανωτάτων ιδρυμάτων της Νέας Αγγλίας και η οποία εκδίδει τις διαπιστεύσεις (accreditation) είχε ζητήσει από το Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή να παρουσιάσουν τον ερχόμενο μήνα μια έκθεση για την οικονομική και διοικητική κατάσταση των δύο ιδρυμάτων προκειμένου το Νοέμβριο να αποφασίσουν εάν θα ανανεώσουν τη διαπίστευση ή θα θέσουν υπό την εποπτεία τους τα εν λόγω ιδρύματα.

Η αρθρογράφος αναφέρει ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετά άλλα μικρής εμβέλειας πανεπιστήμια καθώς επίσης και τα θρησκευτικά ιδρύματα των Βορειοανατολικών πoλιτειών, λόγω της μείωσης του αριθμού των φοιτητών και σπουδαστών.

Παράλληλα φιλοξενεί και τη δήλωση του προσωρινού προέδρου του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής, Μητροπολίτη Βοστώνης, κ. Μεθοδίου, ο οποίος προσπαθεί να βάλει τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων.

Ο κ Μεθόδιος ανέφερε ότι η Θεολογική Σχολή και η Ιερά Αρχιεπισκοπή εργάζονται από κοινού για την μείωση του ελλείμματος και την οικονομική εξυγίανση.

Παράλληλα ανέφερε ότι το λήξαν σχολικό έτος τα έσοδα υπερτερούσαν των εξόδων και ότι για το νέο σχολικό έτος έχουν καταρτίσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης, ο οποίος επί Αρχιεπισκοπίας του Μακαριστού Ιακώβου είχε διατελέσει πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής έχει μακρά εμπειρία και αποτελεί εγγύηση ούτως η Σχολή να μην απωλέσει τη διαπίστευσή της.

Η αρθρογράφος αναφέρεται και στην επιλογή του νέου προέδρου της Σχολής και μάλιστα αναφέρει ότι γίνεται με επισπευσμένη διαδικασία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις συγκρότησε ειδική επιτροπή για την επιλογή του νέου προέδρου, η οποία το αργότερο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της.  

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.