Επέστρεψαν με το «Καραβάνι της Αγάπης» στον Άγιο Λουκά του Μπρούμολ, PA (βίντεο)

Ο π. Χρήστος Κόντος ενώ εκφράζει την ευγνωμοσύνη για τα μέλη της κοινότητας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το πρωί της Κυριακής, 24 Μαϊου 2020, ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χρήστος Κόντος εισήλθε στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας και τέλεσε για μια ακόμη φορά με αδειανά στασίδια τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία και το καθιερωμένο μνημόσυνο για τους Ήρωες και τους Πεσόντες.

Μόλις τελείωσε η πρεσβυτέρα Μισέλ τον κάλεσε να βγει στα σκαλιά. Μόλις άνοιξε την πόρτα δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε τα παιδιά του να κρατούν τα πανό για τους «ήρωες της πρώτης γραμμής του πολέμου κατά της πανδημίας του κορωνοϊού» και τα περιπολικά και τα αυτοκίνητα των στελεχών και των μελών της κοινότητας να κορνάρουν και στην κυριολεξία να χαλούν τον κόσμο.

Ο π. Χρήστος τους προσφωνούσε όλους με τα μικρά ονόματα, τους έστελνε τα φιλιά, ενώ τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης έπεφταν βροχή.

Στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν όλες σχεδόν οι οικογένειες της κοινότητας, ενώ οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου και του Κατηχητικού έδειχναν στον π. Χρήστο τα έργα τέχνης τους. Αν και διέφεραν το ένα από το άλλο ως προς το περιεχόμενο, εν τούτοις όλα εμπεριείχαν τις λέξεις «Σε ευχαριστούμε», σε αγαπάμε».

Ήταν η πρώτη Κυριακή μετά από ένδεκα εβδομάδες που τα μέλη και τα στελέχη της κοινότητας εισήλθαν με τα αυτοκίνητά τους στο προαύλιο του ναού. Αν και επιθυμούσαν διακαώς να εξέλθουν από τα αυτοκίνητα και να εκφράσουν την αγάπη για τον π. Χρήστο και την οικογένειά του, εν τούτοις ακολούθησαν με ευλάβεια τις εντολές της οργανωτικής επιτροπής και συνέχισαν την πορεία κάνοντας τον σταυρό και προσευχόμενοι όπως αρθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και επανέλθουν και πάλι στο ναό και στην κανονικότητα.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αγγελική Μεσσάρη – Δημήτρη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι ήταν έκπληξη για τον π. Χρήστο που εφέτος συμπληρώνει δύο δεκαετίες διακονίας στην μεγαλώνυμη κοινότητα. 

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Μαλούφ, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αγγελική Μεσσάρη – Δημήτρη και ο Αστυνόμος σε μια αναμνηστική φωτογραγία με τον π. Χρήστο Κόντο και την οικογένειά του.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον πρόεδρο της κοινότητας Γιώργο Μαλούφ (George Maalouf) και τα στελέχη, την πρεσβυτέρα και τα παιδιά της, καθώς επίσης και για την Αστυνομία που τους τίμησε με την παρουσία της.

Η κ. Δημήτρη επεσήμανε ότι η τελευταία λειτουργία με πιστούς ήταν εκείνη της Κυριακής 8 Μαρτίου 2020 και έκτοτε παρακολουθούν μέσω τη διαδικτύου τις ακολουθίες, τις παρακλήσεις και τους εσπερινούς.

Αν και ο ναός τους τρείς τελευταίους μήνες ήταν κλειστός, εν τούτοις η φιλανθρωπική δράση της κοινότητας συνεχίστηκε με δωρεές γευμάτων στα νοσοκομεία, στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία καθώς επίσης στα ευαγή ιδρύματα, στα άσυλα των αστέγων και σε ομογενείς που έχουν πράγματι ανάγκη.

Ο π. Χρήστος ενώ χαιρετά τις οικογένειες των ομογενών.

«Η ανταπόκριση των στελεχών και των μελών μας ειδικά την περίοδο του εγκλεισμού ήταν εντυπωσιακή. Αν και υποχρεωθήκαμε να αναβάλλουμε την προγραμματισμένη την 7 Μαΐου 2020 εκδήλωση «Bid ’N Buy», εν τούτοις πολλά στελέχη και μέλη της κοινότητας έστειλαν ήδη το αντίτιμο των χρημάτων που κάθε χρόνο ξοδεύουν στην εν λόγω εκδήλωση», επεσήμανε η κ. Δημήτρη υπενθυμίζοντας ότι η εν λόγω εκδήλωση είναι μια από τις μεγαλύτερες ερανικές εκδηλώσεις.

Η κοινότητα του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας ιδρύθηκε το 1962 και εφέτος γιόρτασε το 58ο Πάσχα το οποίο διέφερε από όλα τα άλλα διότι οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα έλαβαν χώρο χωρίς πιστούς.

«Προσευχόμαστε να αρθούν τα απαγορευτικά μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού και να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί σε μια κοινή προσπάθεια», κατέληξε η κ. Αγγελική Μεσσάρη – Δημήτρη.

Ο π. Χρήστος Κόντος με την πρεσβυτέρα Μισέλ και τα παιδιά τους Ρενέ, Αλέκο και Σοφία.
Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αγγελική Μεσσάρη – Δημήτρη και ο πρόεδρος Γιώργος Μαούφ ενώ εκφράζουν την ευγνωμοσύνη για τα μέλη της κοινότητας του Αγίου Λουκά.
Τα παιδιά του π. Χρήστου Κόντου, Ρενέ, Αλέκο και Σοφία.
Ο π. Χρήστος Κόντος με την πρεσβυτέρα Μισέλ και τα παιδιά τους, Ρενέ, Σοφία και Αλέκο.
Το πανό μέσω του οποίου η κοινότητα του Αγίου Λουκά ευλογεί τους άνδρες και τις γυναίκες της πρώτης γραμμής της μάχης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο περικαλλής ναός του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ Πενσιλβάνιας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.