Η Θεολογική Σχολή Βοστώνης εγκαινιάζει Πρόγραμμα Πιστοποίησης στη Διακονία

0
Το έμβλημα του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης.

NEA YOΡKH. Η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού εγκαινιάζει νέο πρόγραμμα ενός έτους για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, το οποίο έχει τον τίτλο: «Πιστοποίηση στη Διακονία Νέων και Εφήβων και στην Ηγεσία».

Το πρόγραμμα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, έχει σχεδιασθεί για εκείνους που έχουν λάβει πτυχίο Bachelor και επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις θεολογικές γνώσεις τους αναπτύσσοντας δεξιότητες και κατανόηση, εργαλεία απαραίτητα για την αποτελεσματική διακονία των νέων.

Το πρόγραμμα Πιστοποίησης αποτελείται από δύο πλήρη εξάμηνα μαθημάτων σε επίπεδο Master’s σε συνδυασμό με στοιχεία εντατικής μελέτης εργασίας, η οποία θα πραγματοποιείται από το Office of Vocation and Ministry’s CrossRoad Summer Institute and Telos Project, προσφέροντας στους συμμετέχοντες εντατική, καθοδηγητική κατάρτιση καθώς εμβαθύνουν την θεολογική γνώση και πνευματική διαμόρφωσή τους.

Κατά το τέλος του προγράμματος, οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να επιδείξουν βασική γνώση σε θέματα Ορθόδοξης θεολογίας και ιστορίας. Θα μπορούν να ορίσουν ένα πλαίσιο για το πώς η Ορθόδοξη σκέψη και ζωή θα τους βοηθήσει προσωπικά στην διά βίου ανάπτυξη της πνευματικότητας και κατάρτισης στο λειτούργημά τους και θα μπορούν να σκέπτονται θεολογικά και με κριτικό τρόπο σχετικά με την Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση, ιστορικά και ταυτόχρονα εντός της σύγχρονης Εκκλησίας και κοινωνίας. 

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μοναδική ευκαιρία για οποιονδήποτε επιθυμεί να εργασθεί με τη νεολαία σε ενοριακό, επισκοπικό ή μητροπολιτικό επίπεδο. Εκτός από την διεύρυνση της θεολογικής κατάρτισης και την εξερεύνηση του λειτουργήματος, το κομμάτι της μελέτης έρευνας του προγράμματος αυτού θα προσφέρει ανεκτίμητη πρακτική εξάσκηση μέσω του τμήματος OVM σε συγκεκριμένους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της διοίκησης, ανάπτυξης/συγκέντρωσης χρημάτων, επικοινωνίας και φωτογραφίας/μέσων.

Χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία της Ηγεσίας των 100, προσφέρονται αρκετές πλήρεις υποτροφίες για νέους σπουδαστές που θα γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα. Η εξέταση των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 1 Ιουνίου 2020. Για περισσότερες πληροφορίες και για να κάνετε αίτηση, επισκεφθείτε τον ιστότοπο  https://hchc-7315483.hs-sites.com/certificate-in-youth-young-adult-ministry-and-leadership

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.