Επέστρεψαν για πρώτη φορά στο ναό για την αποφοίτηση οι μαθητές του Κατηχητικού του Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης

Οι μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους κατηχητές και τους ιερείς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μοναδικές και άκρως συγκινητικές στιγμές βίωσαν οι μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου το πρωί της Κυριακής καθώς εισήλθαν για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο στον περικαλλή ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ για την καθιερωμένη τελετή λήξης του έτους και την απονομής ενδεικτικών και επαίνων.

Οι μαθητές, όπως επεσήμανε στις «Αναμνήσεις» η διευθύντρια του Κατηχητικού Σχολείου Ράνια (Ουρανία) Πάππα, από τα μέσα Μαρτίου 2020 μέχρι και την Κυριακή, 23 Μαϊου 2021 παρακολουθούσαν τα μαθήματα διαδικτυακά μέσω των πλατφόρμων Zoom και Google Classroom και προσεύχονταν καθημερινά όπως αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και επιστρέψουν στον ναό και στις αίθουσες διδασκαλίας.

Το πρωί της Κυριακής 23 Μαϊου 2021 προσήλθαν στο ναό συνοδευόμενοι από τους γονείς και τους κατηχητές. Παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χριστόφορος Οικονομίδης βοηθούμενος από τους ιερείς π. Φλορίνα και π. Τζόσεφ και στη συνέχεια παρακολούθησαν την τελετή απονομής ενδεικτικών και επαίνων.

Οι μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης ενώ απολαμβάνουν το παγωτό.

Η διευθύντρια, κ. Πάππα και ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χριστόφορος Οικονομίδης συνεχάρηκαν τους μαθητές για τις επιδόσεις και τους διαβεβαίωσαν ότι το νέο σχολικό έτος το οποίο θα ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 τα μαθήματα θα διεξαχθούν δια ζώσης.

Το Κατηχητικό Σχολείου του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ είναι ένα από τα πολυάριθμα της Μητροπόλεως της Νέας Νέας Ιερσέης. Αριθμεί 200 περίπου μαθητές όλων των τάξεων από την βρεφονηπιακή ηλικία μέχρι και την 12η τάξη.

Το σχολείο έχει τριάντα περίπου κατηχητές, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στο σχολείο και εφαρμόζουν με ευλάβεια το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει το γραφείο Κατηχητικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Κατά κανόνα τα παιδιά παρακολουθούν την Θεία Λειτουργία και μετά την Θεία Κοινωνία επιστρέφουν στις αίθουσες διδασκαλίας, όπου παρακολουθούν τα κατηχητικά μαθήματα, τα οποία διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα.

O Mister Softee προσέφερε παγωτό σε όλους τους μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Ερωτηθείσα για τους κατηχητές κ. Ράνια Πάππα επεσήμανε ότι είναι κυρίως γονείς ή και παππούδες, που έχουν τα παιδιά ή και τα εγγόνια τους στο σχολείο και προσπαθούν να τους μυήσουν τα νάματα της πίστεώς μας.

Μετά το πέρας της τελετής οι μαθητές και οι γονείς βρέθηκαν προ μιας ευχάριστης εκπλήξεως διότι ο «Mister Softee» τους περίμενε στο προαύλιο και προσέφερε σε όλους παγωτά με διάφορες γεύσεις.

Η κ. Πάππα επεσήμανε ότι τα προηγούμενα χρόνια πριν την πανδημία την ημέρα της αποφοίτησης διοργάνωναν μια εκδρομή κια παρείχαν την δυνατότητα στα παιδιά, τους γονείς και τους κατηχητές να περάσουν αξέχαστες στιγμές.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.