Επαφές του ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κόμπος. Φωτογραφία: ΓΤΠ - Ανδρέας Λουκαΐδης

Τις επαφές του στην Ουάσινγκτον άρχισε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής αλλά και παρουσιάζοντας σε δεξαμενή σκέψης τις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής.

Σε δηλώσεις του στην Ουάσινγκτον ο κ. Κόμπος είπε ότι ξεκίνησε σήμερα τις επαφές του στην αμερικανική πρωτεύουσα παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δεξαμενή σκέψης, ενώ ακολούθως συμμετείχε ως ομιλητής στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής.

Εκεί, όπως εξήγησε, είχε την ευκαιρία να τονίσει τις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ εκπροσώπων των δύο μερών προς όφελος της προώθησης των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως αύριο ξεκινούν οι εκδηλώσεις της ΠΣΕΚΑ. Σκοπός, όπως σημείωσε, είναι να αναδειχθεί η επέτειος των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και επίσης να ενισχυθεί η αντίληψη, η εικόνα, η οποία υπάρχει σε σχέση με την εισβολή και κατοχή της Κύπρου.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.