Εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης (βίντεο)

0
228
Μεταξύ άλλων διακρίνονται ο π. Αυγουστίνος Ψωμάς,ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και ο π.Χριστοφόρος Οικονομίδης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές γιορτές της Ορθοδοξίας την οποία οι ομογενείς του Τσέρι Χιλ και των περιχώρων τιμούν με ευλάβεια.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη με τον Όρθρο και συνεχίστηκαν με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Απόστολου και βοηθούμενου, υπό του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστοφόρου Οικονομίδη, του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας, π. Αυγουστίνου Ψωμά, του π. Σταύρου Βλάχου, του π. Floren και του ιεροδιακόνου Ιωσήφ.

Η κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ είναι η μοναδική φερώνυμη κοινότητα σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και μια από τις πιο δυναμικές και δραστήριες κοινότητες της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας και κατ΄ επέκταση της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

Ο πρόεδρος Γιώργος Χωριάτης και τα άλλα στελέχη του κοινοτικού συμβουλίου, τα στελέχη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και των άλλων φορέων της κοινότητας ετοιμάζονται πυρετωδώς για το τετραήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ με την επωνυμία «Ελληνική Αγορά», το οποίο θα ξεκινήσει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, 9 Οκτωβρίου 2022.

Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστοφόρος Οικονομίδης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Σε πρώτο πλάνο ο Επισκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
΄Σε πρώτο πλάνο ο π. Χριστοφόρος Οικονομίδης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Στιγμιότυπο από την Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.