Εντείνονται οι προετοιμασίες για το τριήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ στο Κλίφτον της Νέας Ιερσέης

Η αφίσα του ελληνικού φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον της Νέας Ιερσέης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον της Νέας Ιερσέης άρχισε ήδη τις προετοιμασίες για το Ελληνικό της Φεστιβάλ με την επωνυμία «Greek Festival Mega Take Out Weekend».

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές και συνάμα ερανικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η κοινότητα. Λόγω των περιορισμών για την πανδημία του κορωνοϊού το φεστιβάλ θα περιοριστεί μόνο στο γαστρονομικό του σκέλος και θα παράσχει την δυνατότητα στους ομογενείς και φιλέλληνες της ευρύτερης περιοχής να απολαύσουν τον ελληνικό γύρο, τον μουσακά, τα σουβλάκια, αρνί του φούρνου, μουσακά, πατσίτσιο και μια μεγάλη γκάμα παραδοσιακών γλυκών.

Το φετσιβάλ θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 4.00 μ.μ. με τον αγιασμό που θα τελέσει ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Μπαλίκας (Peter G. Balkas) και θα συνεχιστεί το Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 από τις 11.30 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ. και την Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 από τις 11.30 π.μ. μέχρι και τις 6.00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν το φαγητό της αρέσκειάς τους μέσω της ιστοσελίδας το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα, 7 Μαϊου 2021, να καταβάλλουν το αντίτιμο και συνάμα να επιλέξουν τον χρόνο παραλαβής του φαγητού.

Το λαχείο.

Όσοι λοιπόν θα προτιμήσουν τον παραδοσιακό τρόπο (Curbside ordering) θα παραγγείλουν επί τόπου το φαγητό της αρέσκειάς τους και θα παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους μέχρι να προετοιμαστεί και να παραλάβουν το πακέτο.  

Η  Επιτροπή του Φεστιβάλ με επικεφαλής τον Βασίλειο Μανωλιάδη έχει μεριμνήσει για τις λεπτομέρειες και αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στις παραγγελίες μέσω του διαδικτύου και μάλιστα για κάθε παραγγελία αξίας άνω των $10.00 θα προσφέρουν δωρεάν μια σόδα είτε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού, ενώ για παραγγελίες άνω των $30.00 προσφέρουν δωρεάν δίλιτρο αναψυκτικό.

Παράλληλα υπενθυμίζει στους πελάτες ότι το αρνάκι (Lamb Shank) είναι περιζήτητο (hot seller) και συνιστούν την εκ των προτέρων παραγγελία.

Η κ. Ντενίς Πούλου – Τσιτσίνη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι το φεστιβάλ δεν αποτελεί απλά και μόνο μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές και ερανικές εκδηλώσεις, αλλά και συνάμα μια από τις μεγαλύτερες εθελοντικές εκδηλώσεις καθώς παρέχει την δυνατότητα σε τρεις γενιές μελών της κοινότητας να εργαστούν εθελοντικά και ξεδιπλώσουν τις αρετες της φυλής μας μεταξύ των οποίων την φιλοξενία και το φιλότιμο.

Ακολουθώντας την παράδοση εξέδωσε το λαχείο το οποίο λόγω της πανδημίας εμπεριέχει μόνο χρηματικά βραβεία και ονομάζεται 50/50 Raffle και η κλήρωσή του θα λάβει χώρα την Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 και ώρα 6.00 μ.μ.

100ετηρίδα

Η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον ετοιμάζεται και για την 100ή επέτειο της ιδρύσεώς της. Οι εορταστικές εκδηλώσεις της 100ετηρίδας έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και θα ξεκινήσουν με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα ολοκληρωθούν με το επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί στο «​The Hanover Manor» στην διεύθυνση 16 Eagle Rock Ave, East Hanover, NJ 07936

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.