Στον ομώνυμο ιστορικό ναό του Μανχάταν θα λάβει χώρα η Θεία Λειτουργία στην μνήμη του Αγίου Βαρθολομαίου

0
Ο Επισκοπελιανός ναός του Αγίου Βαρθολομαίου στο Μανχάταν.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον ομώνυμο ιστορικό ναό του Μανχάταν θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και θα εορταστεί η γιορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου. Η Θεία Λειτουργία, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου θα τελεστεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. στον Επισκοπελιανό Ναό του Αγίου Βαρθολομαίου που προ πέντε ετών έχει ανακηρυχτεί Εθνικό Ιστορικό Μνημείο.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής: Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου στον ομώνυμο ιστορικό Ναό που βρίσκεται στο Midtown του Manhattan στις 11 Ιουνίου 2021.

Ο Επίσκοπος Dean Wolfe, Προϊστάμενος του Ναού του Αγίου Βαρθολομαίου, ευχαρίστως παραχώρησε την άδειά του στον Σεβασμιώτατο, προκειμένου να εορτασθεί το χαρμόσυνο αυτό γεγονός.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπίδοφόρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος.

Ο Ναός του Αγίου Βαρθολομαίου είναι μία ιστορική Επισκοπελιανή ενορία που ιδρύθηκε το 1835 και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Park Avenue, μεταξύ της 50ης και 51ης Λεωφόρου στην Νέα Υόρκη. Στη σημερινή μορφή του ο Ναός χτίστηκε το 1917, ανήκει στο αρχιτεκτονικό ρεύμα της Βυζαντινής Αναγέννησης και σχεδιάστηκε από το διάσημο Αμερικανό αρχιτέκτονα Bertram Goodhue.

Στις 31 Οκτωβρίου 2016, ο Ναός του Αγίου Βαρθολομαίου μαζί με το κοινοτικό συγκρότημα ακινήτων ορίστηκαν ως Εθνικά Ιστορικά Μνημεία λόγω της σημασίας τους ως εξαιρετικών δειγμάτων εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα.

Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. (EST) και θα μεταδοθεί ζωντανά από τους λογαριασμούς του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα κοινωνικά δίκτυα. Λόγω των υγειονομικών μέτρων και των μέτρων ασφαλείας, η συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία θα είναι περιορισμένη.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.