Εντείνονται οι προετοιμασίες για την υποδοχή και ενθρόνιση του Ελπιδοφόρου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ομογένεια παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις κινήσεις του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερική Ελπιδοφόρου, την πρόσφατη βράβευσή του στην Αθήνα και τις επαφές του εκεί και σε κάθε συνάθροιση και συνεστίαση τίθενται εύλογα ερωτήματα σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την ανέγερση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης και με την μελλοντική πορεία της Αρχιεπισκοπής.

Άλλοι εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα, ενώ άλλοι δεν κρύβουν τις αμφιβολίες σχετικά με την περαιτέρω πορεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και τις αποδίδουν στην πυγμή που επέδειξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην εκλογή του κ. Ελπιδοφόρου ως Αρχιεπισκόπου αγνοώντας πλήρως τις διατάξεις του καταστατικού χάρτη και των ομοιόμορφων Κανονισμών της Αρχιεπισκοπής και το αίτημα του ανώτατου νομοθετικού της οργάνου – του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου – για παράταση της διαδικασίας ούτως ώστε να διασφαλιστούν τα γνωμοδοτικά τους δικαιώματα.

Άφιξη – ενθρόνιση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή το απόγευμα της Πέμπτης, 23 Μαϊου 2019 μέσω ενός σύντομου ανακοινωθέντος αναφέρεται στο πρόγραμμα άφιξης και ενθρόνισης του Νέα Αρχιεπισκόπου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: Ο Μητροπολίτης Βοστώνης, κ. Μεθόδιος, τοποτηρητής της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ανακοινώνει ότι η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, θα γίνει το Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέας Υόρκη στη διεύθυνση 337 East 74th Street, New York, NY.

Αμέσως μετά (στις 1:30 μ.μ.) θα παρατεθεί το ενθρονιστήριο γεύμα, στο ξενοδοχείο New York Hilton Midtown (1335 Avenue of the Americas).

O Αρχιεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος αναμένεται να αφιχθεί στις ΗΠΑ την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου ο κ. Ελπιδοφόρος θα έχει μία σειρά συναντήσεων και συνομιλιών με ιεράρχες, κλήρο και προσωπικό της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής, καθώς και άλλους Ορθόδοξους ιεράρχες και οικουμενικούς ηγέτες από άλλα δόγματα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος έχει αναθέσει στον Μητροπολίτη Γερμανίας, κ. Αυγουστίνο, την εκπροσώπησή του στην ενθρόνιση.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.