Ενθουσιώδης η παγκόσμια πρεμιέρα της κυπριακής ταινίας «Βουράτε γειτόνοι» (βίντεο)

0
Οι ομογενείς ενώ παρακοουθούν την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενθουσιώδης με όλη τη σημασία της λέξεως ήταν η παγκόσμια πρεμιέρα της κυπριακής ταινίας «Βουράτε γειτόνοι», η οποία έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής, 17 Φεβρουαρίου 2019, στο ομογενειακό κινηματοθέατρο «Cinemart Cinemas» στο Forest Hills της Νέας Υόρκης.

Η προβολή τελούσε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των συλλόγων από την τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης, οι οποίοι δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στις οποίες έγινε η προβολή της πρώτης χολυγουντιανών προδιαγραφών κυπριακής ταινίας.

Στην προβολή παρέστησαν ο σκηνοθέτης της ταινίας Στάμος Τσάμης, ο συνιδιοκτήτης του σινεμά Χάρης Νικολάου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Κυριάκος Παπαστυλιανού και άλλα στελέχη της οργάνωσης.

Ο σκηνοθέτης Πέτρος Πετρίδης, ο οποίος ανέλαβε και το συντονισμό της συζήτησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η πρώτη προβολή της ταινίας έγινε στη Νέα Υόρκη και τόνισε ότι αποτελεί δείγμα αγάπης και σεβασμού των συντελεστών και των πρωταγωνιστών της ταινίας για την ομογένεια.

Ο σκηνοθέτης Στάμος Τσάμης επεσήμανε ότι «προσπάθησαν να φτιάξουν μια ταινία με όλους αυτούς τους καταπληκτικούς ηθοποιούς, 15 χρόνια μετά την επιτυχημένη σειρά, μια ταινία που να αγκαλιάσει όλον τον κόσμο».

Αναφερόμενος στο σενάριο επεσήμανε ότι είναι επικαιροποιημένο και τόνισε ότι φιλοδοξούν να προβάλλουν την ταινία σε όλες τις γωνιές του πλανήτη όπου υπάρχουν Έλληνες.

Ο οικοδεσπότης Χάρης Νικολάου καλωσόρισε τους ομογενείς και τους υπενθύμισε ότι ο κινηματογράφος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αστόρια και τις άλλες περιοχές της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=qyApHLvfNLw&t=2s” width=
https=”yes”]

Αναφερόμενος στην ιστορία του Cinemart Cinemas επεσήμανε ότι ιδρύθηκε προ εννέα δεκαετιών και ότι με την ανακαίνισή του κατάφεραν να δημιουργήσουν εξαιρετικούς χώρους με αναπαυτικά καθίσματα, καθώς επίσης και χώρους στους οποίους οι θεατές μπορούν να απολαύσουν την ταινία με τη συνοδεία δείπνου.

Ο κ. Νικολάου επεσήμανε ότι η ταινία «Βουράτε γειτόνοι» από την 1η έως και την 7η Μαρτίου θα προβληθεί στο Cinema Village, στη διεύθυνση 22 East 12St , New York NY 10003 και κάλεσε τους ομογενείς να παροτρύνουν τους συγγενείς και φίλους να παρακολουθήσουν την ταινία.

Ο Στάμος Τσάμης μετά την προβολή δέχτηκε τα συγχαρητήρια του κοινού και απάντησε στα ερωτήματά του.

Στιγμιότυπο από την πρεμιέρα.

Απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με την ανταπόκριση του κοινού επεσήμανε: «Ήταν πάρα πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των πρώτων θεατών. Ήταν η πρώτη προβολή και ήταν πάρα πολύ θερμή η υποδοχή του κοινού. Η αγωνία του καλλιτέχνη για την πρώτη προβολή είναι πάντοτε πάρα πολύ σημαντική. Είμαστε ενθουσιασμένοι, γιατί οι κόποι μας και η συνεργασία με καταπληκτικούς ηθοποιούς και με το σεναριογράφο Γεώργιο Τσιάκκα επιβραβεύτηκαν από τα ευμενή σχόλια του κοινού».

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε από το 2001 – 2005 στο Sigma TV. To σενάριο φέρει την υπογραφή του Γιώργου Τσιάκκα και η σκηνοθεσία του Στάμου Τσάμη, ενώ τους βασικούς ρόλους υποδύονται οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Γιώργος Ζένιος, Άλκηστις Παυλίδου, Δημήτρης Ξύστρας, Κωστάκης Κωνσταντίνου, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Χριστίνα Παυλίδου, Γιώργος Τσιάκκας, Σοφία Καλλή, Γιάννα Λευκάτη, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Κώστας Καζάκας, Σίμος Τσιάκκας, Μάρα Κωνσταντίνου, Έλενα Χριστοφή, Κύνθια Παυλίδου, Γεωργία Κωνσταντίνου, Μαρία Τσιάκκα, Σάββας Παϊσίου και άλλοι.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.