Τζέρυ Λαστιχένος – Jerry Lastihenos (1934 – 2019)

  0

  Ο διακεκριμένος πολιτικός μηχανικός Τζέρυ (Γερόλεμος) Λαστιχένος, ο οποίος αγαπούσε την οικογένειά του, τη Χορωδία του Παγκυπρίου και όλον τον κόσμο δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019, άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους και τη Χορωδία του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής.

  Η σορός του το απόγευμα της Τρίτης, 19 Φεβρουαρίου 2019 από τις 2.00 – 4.00 και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο γραφείο Τελετών «Vernon C Wagner Funeral» home στη διεύθυνση 125 Old Country Rd, Hicksville NY 11801.

  Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ. στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στη διεύθυνση 20 Field Avenue, Hicksville NY 11801.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο «St. Margarets Cemetery» στη διεύθυνση 1000 Washington Avenue Plainview N.Y.

  O θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Ελένη, το γένος Κουκορίνη, τα παιδιά του Άννη και Thomas Dalton, τα αδέλφια Σταύρο και Maureen Λαστιχένου, τις νύφες Δέσποινα Λαστιχένου και Χρυστάλλα Λαστιχένου, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους, εδώ, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1934 στα Λεύκαρα της Κύπρου, όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς του Μιχαήλ και Άννα Λαστιχένου έφεραν στον κόσμο τέσσερα αγόρια, το Τζίμυ, το Τζέρυ (Ιερώνυμο) τον Χριστόδουλο και το Σταύρο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ήρθε στην Αμερική το 1957 για να σπουδάσει στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU). Η ευφυία και το φιλότιμο σε συνδυασμό με την εργατικότητα του αποτέλεσαν τα εφόδια με τα οποία αρίστευσε όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο και στις μεταπτυχιακές του σπουδές, αλλά και στη ζωή. Προσελήφθη στην εταιρεία «Hazen and Sawyer» και ανέβαινε ένα – ένα τα σκαλιά της επιτυχίας. Διετέλεσε πρόεδρος της εταιρείας και συνταξιοδοτήθηκε από το αξίωμα του αρχαιότερου αντιπροέδρου της (senior vice president).

  Στις 21 Αυγούστου 1983 χόρεψε το Χορό του Ησαϊα με την εκλεκτή της καρδιάς του Μαίρη και πέντε χρόνια μετά έφεραν στον κόσμο τη μονάκριβη κόρη τους Άννη, τη γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και της δίδαξαν την ελληνική γλώσσα.

  Η σύζυγός του απεβίωσε πρόωρα στις 28 Ιουλίου 2000. Ο θάνατός της  υπήρξε μια από τις σκληρότερες δοκιμασίες της ζωής του, αλλά ο Τζέρυ δεν το έβαλε κάτω και έκανε το παν για να μην λείψει τίποτε από την ανήλικη την εποχή εκείνη κόρη του.

  Τον ελεύθερο χρόνο ασχολούνταν με τη Χορωδία του Παγκυπρίου Συνδέσμου, όπου γνώρισε την Ελένη Κουκορίνη με την οποία προ πέντε ετών εισήλθαν εις γάμου κοινωνία. Η Χορωδία και άλλοι ομογενειακοί και όχι μόνο φορείς τον έχουν βραβεύσει για την κοινωνική του προσφορά και τα επιτεύγματά του.

  Ο αείμνηστος διακρινόταν για τη σοφία του, την ευρυμάθειά του, για το φιλότιμο και τη γενναιοδωρία του. Ήταν χαρισματικός και, όπως επεσήμαναν στις «Αναμνήσεις» οι φίλοι του ήξερε καλύτερα από κάθε άλλον να κατακτά τις καρδιές των ανθρώπων και να αγωνίζεται γι αυτούς.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Memorial Sloan Kettering Cancer Center (https://giving.mskcc.org).


  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.