ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αθρόα ήταν προσέλευση στην ερανική εκδήλωση υπέρ της ομογενούς ομοσπονδιακού βουλευτού του Μπρούκλιν Νικόλ Μαλλιωτάκη, που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 17 Ιουνίου 2021 στην οικία του Γιώργου και της Κέι Μαλαφή στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν.

Πρόκειται για την δεύτερη επιτυχημένη ερανική εκδήλωση που διοργάνωσε το ζεύγος Μαλαφή τον Ιούνιο του 2021. Η πρώτη, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 είχε ως στόχο την ενίσχυση του Αδελφάτου της Αγίας Μαρκέλλας και είχε καθαρά ομογενειακή χροιά.

Στην δεύτερη ερανική εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί ομογενείς που ήταν στην προηγούμενη εκδήλωση, καθώς επίσης και φιλέλληνες.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη εκλέχτηκε για πρώτη φορά στο Κογκρέσο τον περασμένο Νοέμβριο και στους έξι περίπου μήνες που μεσολάβησαν από την ανάληψη των καθηκόντων της απέδειξε ότι διαθέτει την τόλμη και το πολιτικό σθένος να αγωνιστεί και προωθήσει τα θέματα πολύ αφορούν την ομογένεια, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την σύμπραξη των ηγετών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και του Κόμματος των Συντηρητικών του Μπρούκλιν, κ. Ted Ghorra και Fran T. Vella-Marrone, αντίστοιχα, και παραβρέθηκε και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της 43ης Περιφέρειας του Μπρούκλιν, κ. Μπράιαν Φοξ.

Τόσο οι ηγέτες των προαναφερόμενων κομμάτων, όσο και ο κ. Φοξ έπλεξαν το εγκώμιο της ομογενούς πολιτικού και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για το ζεύγος Γιώργου και Κέι Μαλαφή, οι οποίοι άνοιξαν το σπίτι τους και φιλοξένησαν την ερανική εκδήλωση.

Στιγμιότυπο από την προσφώνηηση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της 43ης περιφέρειας του Μπρτούκλιν Μπράιαν Φοξ (Brian Fox). Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη ήταν ευδιάθετη, συνομιλούσε εγκαρδίως με τους συνδαιτυμόνες και ήταν από τις ελάχιστες φορές που ένας πολιτικός δεν χρειαζόταν κάποιον να κάνει τις συστάσεις. Και αυτό διότι η Νικόλ έχει διατελέσει πολιτειακή βουλευτής του Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ και προ τεσσάρων ετών διεκδίκησε το αξίωμα του δημάρχου της Νέας Υόρκης.

Ομογενείς με τους οποίους συνομιλήσαμε θεώρησαν ότι η Νικόλ ήταν η πλέον κατάλληλη για την δημαρχία και ότι εάν θα ήταν εφέτος υποψήφια θα κέρδιζε με μεγάλη διαφορά.

Αν και το ακροατήριο ήταν μικτό εν τούτοις η Νικόλ Μαλλιωτάκη δεν δίστασε να αναφερθεί στα εθνικά μας θέματα και στον ρόλο της ως μέλους της Παγκοσμίου Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της οικοδέσποινας Κέι (Κυριακή) Μαλαφή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Αναφερόμενη στην ερανική εκδήλωση επεσήμανε ότι ξεκίνησαν νωρίς διότι είναι η μόνη Ρεπουμπλικανή βουλευτής που εκλέγεται στον Δήμο της Νέας Υόρκης και τόνισε ότι η περσινή προεκλογική εκστρατεία ήταν η πιο έντονη, διότι το Δημοκρατικό Κόμμα ξόδεψε περισσότερα χρήματα από ποτέ υπέρ του αντιπάλου της.

Αναφερόμενη στον συσχετισμό των δυνάμεων στο Κογκρέσο η κ. Μαλλιωτάκη επεσήμανε ότι προέχουν οι Δημοκρατικοί και ότι στόχος της ηγεσίας του κόμματος για τις εκλογές του 2022 είναι η κατάκτηση της πλειοψηφία τόσο στην Βουλή των αντιπροσώπων, όσο και στην Γερουσία.

Εκτενή αναφορά έκανε και στην συμμετοχή της στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

Σε πρώτο πλάνο μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής Στέλλα Κοκόλη και ο δημοτικός σύμβουλος, Μπράιαν Φόξ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Σε πρώτο πλάνο η οικοδέσποινα Κέι (Κυριακή) Μαλαφή εν ώ υποδέχεται τους ομογενείς και φιλέλληνες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Αντώνιος Γρίγος, Στέλλα Καυκή και Βασίλειος Καπετανάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από την ομιλία της Νικίόλ Μαλλιωτάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.