Ενθουσιασμός για την μεγάλη συναυλία του ΚΕΠ στο «Symphony Space» του Μανχάταν (βίντεο)

Ο Βασίλης Λέκκας και η ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Μανώλη Ανδρουλάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Θεατράκι του ΚΕΠ τις τελευταίες ημέρες αντηχούσε από τα τραγούδια που ερμήνευαν ο Βασίλης Λέκκας και η Μακαρία Ψιλιτέλη με την συνοδεία της παιδικής χορωδίας και της ορχήστρας υπό την διεύθυνση του Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Πρόκειται για τα τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων Συνθετών και στιχουργών και μελοποιημένη ποίηση των νομπελίστων λογοτενχών, τα οποία θα ερμηνεύσουν το βράδυ του Σαββάτου 6 Μαΐου 2023 και ώρα 8.00 μ.μ. στο «Symphony Space» στο Μανχάταν (2537 Broadway at 95th St. New York, NY 10025).

Το βράδυ της Παρασκευής, 5 Μαΐου 2023 ο πρόεδρος του Κ.Ε.Π., κ. Ηρακλής Κρεμμύδας, ο αντιπρόεδρος Δημήτριος Μπεργελές και τα άλλα στελέχη του ΚΕΠ ασχολούνταν με την διευθέτηση διαφόρων ζητημάτων που σχετίζονται με την διοργάνωση της μεγάλη συναυλίας και στα πρόσωπά τους έβλεπε κανείς την χαρά της επιτυχίας.

Και αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος σχετίζεται με την ευόδωση των άοκνων προσπαθειών τους των δύο τουλάχιστον τελευταίων μηνών και ο δεύτερος και συνάμα ο κυριότερος με την επίτευξη των στόχων της μεγάλης συναυλίας του ΚΕΠ.

Οι συναυλίες του ΚΕΠ, αναμφίβολα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα του έτους και συνάμα την μεγαλύτερη ερανική εκδήλωση.

Η συμμετοχή των ομογενών καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων της ερμηνεύτριας Μακαρίας Ψιλιτέλη, της Αρετής Γιοβάνου και άλλων μελών της ορχήστρας σε συνδυασμό με την παιδική χορωδία που απαρτίζεται από τους μαθητές του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μανχάταν και του Ημερήσιου Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού προβάλλει και συνάμα παράγει πολιτισμό.

Το ΚΕΠ, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ιδρύθηκε το 1974 και για 49 συναπτά έτη αποτελεί φυτώριο από το οποίο αναδείχτηκαν μεγάλοι αστέρες του ελληνικού και παγκοσμίου πενταγράμμου, καθώς επίσης του Θεάτρου και των τεχνών γενικότερα.

Η ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Μανώλη Ανδρουλάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Κ.Ε.Π., κ. Ηρακλής Κρεμμύδας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον των ομογενών για την εν λόγω συναυλία και συνάμα την ευγνωμοσύνη για τα στελέχη και τους εθελοντές που εργάστηκαν με αυταπάρνηση για την επιτυχία της συναυλίας.

Με την ίδια υπερηφάνεια που μιλούσε για τους σολίστ, την χορωδία και την ορχήστρα, μιλούσε και για το πρόγραμμα της συναυλίας το οποίο είναι δίγλωσσο, καλαίσθητο και πέραν του ρεπερτορίου της συναυλίας και των βιογραφικών των πρωταγωνιστών της προβάλλει την ιστορία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και τους χορηγούς αυτής της συνέλευσης.   

Το πρόγραμμα εμπεριέχει και μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς ανακοινώνει ότι η παράσταση «Κυρά της Ρω» που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 5.00 μ.μ. στο «Queens Theatre» στη διεύθυνση 14 United Nations Avenue South, Flushing Meadows, Corona Park, NY, 11368.

Πρόκειται για ένα από τα πιο συγκινητικά έργα του Γιάννη Σκαραγκά, το οποίο θα ερμηνεύσει η Φωτεινή Μπαξεβάνη σε σκηνοθεσία του χορογράφου και σκηνοθέτη Σταύρου Λίτινα.

Ο κ. Κρεμμύδας και τα άλλα στελέχη επωφελούμενοι της ευκαιρίας κάλεσαν τους ομογενείς να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της μετακορωνοϊού εποχής του ΚΕΠ.

Τα εισιτήρια είναι της τάξεως των $45, $65 και $85 και οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να τα προμηθευτούν από το Box Office του Symphony Space, (212) 864-5400, boxoffice@symphonyspace.org, είτε μέσω τηλεφωνώντας στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (718) 726-7329 ή μέσω e-mail στο info@greekculturalcenter.org.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.