ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος συναντήθηκε εκτάκτως αργά το βράδυ της Τετάρτης, 25 Σεπτεμβρίου 2019 με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdogan στο Ξενοδοχείο Cipriani του Μανχάτταν. Τον Πρόεδρο συνόδευε ο στενός του συνεργάτης κ. Ömer Çelik, πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η συνάντηση έγινε αμέσως μετά την ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Η συζήτηση περιεστράφη στα θέματα της καταστάσεως των μειονοτήτων σε Ελλάδα και Τουρκία, στην αναγκαιότητα της αναστηλώσεως του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου και στις προοπτικές για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην απόλυτη προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και εν γένει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Πρόεδρος, αφού ενημερώθηκε για έργο της Ι. Αρχιεπισκοπής, προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο να τον επισκεφθεί κατά την προσεχή επίσκεψή του στην Τουρκία.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.