Εκστρατεία της AHEPA για επιβολή κυρώσεων και μποϊκοτάρισμα των τουρκικών προϊόντων

0
Το εγερτήριο σάλπισμα για το μποϊκοτάριμα των τουρκικών προϊόντων και την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η AHEPA, η κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών, μέσω ενός εγερτήριου σαλπίσματος καλεί τους ομογενείς να επικοινωνήσουν πάραυτα με τους ομοσπονδιακούς γερουσιαστές της περιοχής τους αφ ενός μεν να τους ενημερώσουν για την ειδεχθή απόφαση της Τουρκίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αφ ετέρου δε να τους καλέσουν να υπερψηφίσουν το σχέδιο νόμου S. 2641 των γερουσιαστών Jim Risch- Bob Menendez για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Παράλληλα τους καλεί να μποϊκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ και τα οποία το 2018 ξεπέρασαν κατά πολύ τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, κ. Γιώργος Χωριάτης καταδικάζει την πολιτική της Τουρκίας για την εξολόθρευση της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και ειδικά της χριστιανικής και ελληνικής, την αποδυνάμωση του κοσμικού χαρακτήρα της τουρκικής κοινωνίας και την παγίωση της ισχύος του Ερντογάν.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του ύπατου προέδρου της AHEPA Γιώργου Χωριάτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Η Αγία Σοφία είναι το τελευταίο θύμα της τυραννίας του. Είναι οδυνηρό να βλέπεις ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της χριστιανικής κληρονομιάς να χρησιμοποιείται ως πολιτικό τέχνασμα που μοιάζει ως απόφαση δημοκρατίας στυλ μπανανίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί», υπογράμμισε ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ.

Ο κ. Χωριάτης επισημαίνει ότι τα βασικά προϊόντα των τουρκικών εισαγωγών είναι τα ταπητουργικά, τα τρόφιμα και τα κτηνοτροφικά προϊόντα και καλεί τους ομογενείς να προσέχουν τις ετικέτες και να μην αγοράζουν τα τουρκικά προϊόντα, ακόμη κι αν αυτά είναι φθηνότερα.

Παράλληλα τονίζει ότι η AHEPA θα εξετάσει και άλλες μορφές διαμαρτυρίας σε διάφορους χώρους προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν το ακροατήριο και να διαμηνύσουν ότι οι πράξεις του Ερντογάν θεωρούνται απαράδεκτες και από άλλες κοινότητες και οργανώσεις πέραν των ελληνοαμερικανικών.

«Η AHEPA είναι αποφασισμένη να προασπίσει τα συμφέροντα του ελληνισμού και να εξετάσει όλα τα νόμιμα και ένδικα μέσα που θα υποχρεώσουν τον κ. Ερντογάν να ανακαλέσει την απόφασή του για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί» κατέληξε ο κ. Χωριάτης.

Ο ιστορικός ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Χρήστος Μπόνης.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.