Εξόρμηση αγάπης των Καστοριέων και του «Buccaneer Diner» – Επτά οικογένειες θρηνούν

2
296
Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι ενώ εκφράζουν την ευγνωμοσύνη για τους ομογενείς. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» σε συνεργασία με το ομογενειακό εστιατόριο «Buccaneer Diner» το μεσημέρι της Τρίτης, 21 Απριλίου 2020, προσέφεραν στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείο «Jacobi Medical Center» στο Μπρονξ πενήντα πλουσιοπάροχα με όλη τη σημασία της λέξεως γεύματα.

Η εξόρμηση αγάπης των Καστοριέων και του «Buccaneer Diner» θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 με την προσφορά γευμάτων στο τμήμα της πυροσβεστικής του Γουάιτστόουν και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Πέμπτης, 23 Απριλίου 2020, με την προσφορά 100 πλήρων γευμάτων στο 109ο Αστυνομικό Τμήμα στο Φλάσινγκ.

Και δεν αρκούνται μόνο με αυτό, αλλά εντείνουν τον έρανο για την αγορά αναλώσιμων υλικών και εξοπλισμού για το Νοσοκομείο της Καστοριάς.

Στιγμιότυπο από την παράδοση των γευμάτων. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου.

Η εξόρμηση αγάπης, όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δήμος Σιώκης αποτελεί συνέχεια του φιλανθρωπικού έργου του ιστορικού συλλόγου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Φώτη Τάτση, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα και ήρθε σε επικοινωνία με τον συνιδιοκτήτη του εστιατορίου Δημήτρη Τσίρκο και αποφάσισαν να θέσουν επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη του συμβούλιου την πρόταση για την Εξόρμηση Αγάπης.

Η πρόταση του Φώτη προκάλεσε τον ενθουσιασμό των στελεχών και των μελών και το πρόγευμα της Τρίτης ο Πάνος Πολιτίδης και ο Χάρης Βλαχόπουλος παρέλαβαν τα γεύματα, τα μετέφεραν στο νοσοκομείο και τα παρέδωσαν στην ομογενή χειρουργό Δρ, Αννα Λυβέρη (Anna Liveris) που ηγείται της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων τα στελέχη των Καστοριέων δεν είχαν την ευκαιρία να αγκαλιάσουν και να συγχαρούν τους ήρωες του αγώνα κατά του κορωνοϊού. Οι φωτογραφίες που έστειλαν οι γιατροί και οι νοσοκόμες μιλούν από μόνες τους.

Στιγμιότυπο από την παράδοση των γευμάτων. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου.

Τόσο ο Φώτης Τάτσης, όσο και ο Πάνος Πολιτίδης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την γενναιοδωρία του Δημήτρη Τσίρκου, που ως γνωστόν είναι πρόεδρος του Συλλόγου Κατερινιωτών και χορηγός των Παιδικών Ομάδων Ελευθέρια Παγκυπρίου.

Δωρεές εν μέσω της πανδημίας

Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν από τους πρώτους συλλόγους που προσέφερε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό αξίας άνω των είκοσι χιλιάδων δολαρίων στο νοσοκομείο της Καστοριά και ο οποίος δεν αρκέστηκε μόνο με τα χρήματα από το ταμείο του Συλλόγου και της Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς ($10.000 και $5.000 αντίστοιχα), αλλά διοργάνωσε και έρανο για την συνέχιση της προσφοράς στο νοσοκομείο.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να βάλει λουκέτο στο Πνευματικό Κέντρο Καστοριέων και να το απολυμάνει ούτως ώστε μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα να ξεκινήσει απρόσκοπτα το έργο του.

Το ομογενειακό εστιατόριο Buccaneer Diner στην συμβολή της 94ης Οδού και της Λεωφόρου της Αστόριας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου.

Παράλληλα παρήγγειλαν δέκα χιλιάδες προστατευτικές μάσκες για τα μέλη, καθώς επίσης και για την Καστοριά και τα διένειμαν δωρεάν στα μέλη και στο Νοσοκομείο.

Οι Καστοριείς πενθούν

Ο Σύλλογος Καστοριέων επικοινωνεί με τα στελέχη και τα μέλη και ενημερώνεται καθημερινά για την πορεία της υγείας τους και τις ανάγκες και χωρίς την παραμικρή υπερβολή διδάσκει με την αγάπη και την φιλανθρωπία.

Οι Καστοριανοί θρήνησαν για την απώλεια επτά μελών του Συλλόγου που πέθαναν τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες.

Το ομογενειακό εστιατόριο Buccaneer Diner στην συμβολή της 94ης Οδού και της Λεωφόρου της Αστόριας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου.

Πρόκειται για τον 60χρονο Δημήτριο Τερψόπουλο και το ζεύγος Γεωργίου και Άννας Πίνου (95 και 90 ετών αντίστοιχα) που συμπεριλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της ομογένειας από τον κορωνοϊό καθώς επίσης για τον Δημήτριο Αμπαρζή (77 ετών), Γεώργιο Κοκκινίδη (84 ετών), τον Αργύριο Μπουτσιάδη (90 ετών) και των Νίκο Πούλιο που απεβίωσαν από υποκείμενες νόσους.

Τόσο ο κ. Δήμος Σιώκης, όσο και οι κ.κ. Πάνος Πολιτίδης και Φώτης Τάτσης με τους οποίους επικοινωνήσαμε εξέφρασαν τα συλλυπητήρια στις οικογένειές των εκλιπόντων και τόνισαν ότι μόλις αρθούν τα απαγορευτικά για τις συναθροίσεις μέτρα θα τελέσουν μνημόσυνο και θα τιμήσουν τη μνήμη όλων των συμπατριωτών τους που δεν μπόρεσαν να παραστούν στις κηδείες τους.  

Το νοσοκομείο από το οποίο οι Καστοριείς ξεκίνησαν την εξόσμηση αγάπης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου.
- Advertisement -

2 COMMENTS

  1. Πολλά συγχαρητήρια στο σύλλογο
    Καστοριέων και του «Buccaneer Diner»

  2. […] Μοναδικές στιγμές στην Πυροσβεστική του Γουάιτστόουν – Ραντεβού στο Πνευματικό Κέντρο Καστοριέων Εξόρμηση αγάπης των Καστοριέων και του «Buccaneer Diner» – … […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.