ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Άκρως συγκινητικό είναι το βίντεο με τις κάρτες των μαθητών της πρώτης τάξης για τον «ιερέα του λαού», πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Παππά το οποίο εστάλη με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το οποίο προκάλεσε συγκίνηση όχι μόνο στον ίδιο, αλλά και στους συγγενείς και φίλους.

Οι κάρτες είχαν διττό χαρακτήρα, καθώς εύχονταν στον π. Χρήστο ταχεία ανάρρωση και Καλό Πάσχα. Οι ζωγραφιές των παιδιών σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες καθιστούσαν ακόμη πιο συγκινητικό το όλο εγχείρημα.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» πέρασε μια από τις πιο μεγάλες δοκιμασίες της ζωής του και την Κυριακή των Βαϊων κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό.

Μόλις επέστρεψε στην οικογενειακή θαλπωρή επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη για τις προσευχές των συγγενών, των φίλων, των στελεχών και των μελών της κοινότητας και τους κληρικούς και λαϊκούς από την ομογένεια, τη γενέτειρα και από όλες τις εσχατιές της γης όπου υπάρχουν ελληνορθόδοξες κοινότητες.

Η πιο συγκινητική ευχή προήλθε από τις καρδιές και τις ψυχές των αγγελουδιών της πρώτης τάξης του μοναδικού Ελληνικού Απογευματινού Γυμνασίου που υπάρχει όχι μόνο στη Νέα Ιερσέη, αλλά σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Οι μαθητές, όπως επεσήμανε ο διευθυντής του σχολείου και συνάμα διευθυντής του γραφείου Παιδείας της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης Δημοσθένης Τριανταφύλλου, συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

O π. Χρήστος ενώ τελεί την ορκωμοσία του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης.

«Εμείς ήμασταν έτοιμοι από την πρώτη ημέρα που οι αρχές διέταξαν το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα μαθήματα συνεχίστηκαν κανονικά και την τελευταία εβδομάδα πριν τις πασχαλινές διακοπές οι μαθητές ζωγράφισαν ευχετήριες κάρτες για την ανάρρωση του π. Χρήστου. Η δασκάλα τους, Δήμητρα Μπαλτζή με το ταλέντο της έφτιαξε το βίντεο το οποίο συγκίνησε τον π. Χρήστο και την οικογένειά του», επεσήμανε ο κ. Τριανταφύλλου.

«Οι προσευχές των στελεχών, των μελών, των δασκάλων, των μαθητών και των γονέων έπιασαν τόπο και αναμένουμε όλοι με λαχτάρα να αρθούν τα μέτρα και να επιστρέψουμε στην Εκκλησία να τελέσουμε αρτοκλασία υπέρ της υγείας του π. Χρήστου, των γιατρών, των νοσηλευτών και όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού», κατέληξε ο κ. Τριανταφύλλου.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.