Εκνευρισμός Τραμπ για την έκθεση του Μάλερ, μέσω αναρτήσεων του στο Twitter, ανήμερα του Πάσχα

0
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενώ παραδίδει στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο τη Διακήρυξη για την 25η Μαρτίου. Φωτογραφία: GANP / Dimitrios Panagos

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις πασχαλινές διακοπές του στο θέρετρο Mar-a-Lago, του οποίου είναι ιδιοκτήτης στην Φλόριντα, αποφάσισε να καταφύγει για άλλη μια φορά στο Twitter, προκειμένου να εκφράσει δημόσια τον εκνευρισμό του από την δημοσιοποίηση ενός επεξεργασμένου αντιγράφου της έκθεσης του Ρόμπερτ Μάλερ, τον οποίο χαρακτήρισε ως “ουσιαστικά αμφιλεγόμενο.”

Στο διήμερο που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Μάλερ, ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων στο Twitter εκδηλώνοντας τον εκνευρισμό του κατά βοηθών του, που έδωσαν κατάθεση στην ομάδα έρευνας του Μάλερ, προχωρώντας σε προσβολές για να περιγράψει τμήματα της έκθεσης, ενώ πρόσθεσε πως η έρευνα του Μάλερ δεν έπρεπε να είχε λάβει ποτέ έγκριση για να πραγματοποιηθεί.

“Επειδή ποτέ δεν συμφώνησα να καταθέσω, δεν ήταν απαραίτητο για εμένα να απαντάω σε δηλώσεις της “Έκθεσης” σχετικά με εμένα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων αυτών είναι ανοησίες…, που έγιναν ώστε να κάνουν το άλλο πρόσωπο να φανεί καλό (ή να παρουσιάσουν εμένα ως κακό),” έγραψε ο Τραμπ στο Twitter την Παρασκευή.

Αφού δημοσιοποίησε τις σκέψεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος Τραμπ πέρασε ένα μέρος της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών στο διεθνές κλαμπ τένις που διαθέτει (West Palm Beach).

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνόδευε ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής Ρας Λίμπο, αλλά και δύο φίλοι του, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Την επόμενη ημέρα, ο πρόεδρος Τραμπ είχε έναν ηπιότερο τόνο στις αναρτήσεις του στο Twitter, τηρώντας αποστάσεις από την επιθετική ρητορική του, ενώ επέλεξε την άσκηση κριτικής στα ΜΜΕ.

“Τα Μέσα Παραγωγής Πλαστών Ειδήσεων κάνουν οτιδήποτε μπορούν για να εξοργίσουν τους πολιτικούς, αλλά κι όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν, κάνοντας σπάνιες αναφορές στο γεγονός ότι η Έκθεση Μάλερ είχε ως ουσιαστικό συμπέρασμά της το γεγονός ότι δεν υπήρξε ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ,” έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Παράλληλα, ο ίδιος δημοσιοποίησε ένα βίντεο παρουσιάζοντας τους αριθμούς για τους οποίους υποστηρίζει ότι βρίσκονται πίσω από την έρευνα του Μάλερ, συμπεριλαμβάνοντας τον αριθμό των ημερών, αλλά και τον αριθμό των κλήσεων προς κατάθεση που έχουν εκδοθεί. Η ανάρτηση ολοκληρώθηκε με τις λέξεις ‘καμία συνωμοσία,’ ‘καμία παρεμπόδιση.”

Η έκθεση του Μάλερ περιγράφει τις προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει τις εκλογές του 2016.

Ωστόσο, το γραφείο του Μάλερ συμπέρανε από την άλλη μεριά ότι: “παρά το γεγονός ότι οι πιο ουσιαστικές νομικές ερωτήσεις απαντήθηκαν προσεγγίζοντας τις θέσεις των αρχών, η άσκηση ποινικής δίωξης θα αντιμετώπιζε δυσκολίες ως προς την απόδειξη ότι τα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας ή τα άτομα που συνδέονταν με αυτή, παρέβησαν ηθελημένα τον νόμο.”

Η ίδια έκθεση περιγράφει 11 περιπτώσεις πιθανής παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης, αφήνοντας στα μέλη του Κογκρέσου την ανάλυση των ευρημάτων της έρευνας.

Η πολιτική διαχείριση της έρευνας Μάλερ προκαλεί πονοκέφαλο στους Δημοκρατικούς, καθώς από το στρατόπεδο των υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, η Δημοκρατική Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν υποστηρίζει την έναρξη της διαδικασίας αμφισβήτησης άσκησης των προεδρικών εξουσιών από τον Τραμπ, ενώ η επίσημη ηγεσία του κόμματος στο Κογκρέσο, είναι περισσότερο συγκρατημένη.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ Κέιλι Μαϊκνάνι ανέφερε σε ανακοίνωσή της προς το ABC News ότι η Γουόρεν “είναι τόσο απελπισμένη για να διασώσει την καταρρέουσα προεκλογική εκστρατεία της, ώστε επιθυμεί να αποσταθεροποιήσει και να διαιρέσει την χώρα, προκειμένου να το επιτύχει.”

Η δημοσιοποίηση μιας επεξεργασμένης έκθεσης του Μάλερ, από το υπουργείο Δικαιοσύνης την προηγούμενη Πέμπτη, ακολούθησε την δημοσιοποίηση μιας τετρασέλιδης σύνοψης του υπουργού Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, η οποία, σύμφωνα με τα όσα είχε γράψει ο ίδιος, περιέγραφε τα “κυριότερα συμπεράσματα” της έρευνας.

Καθώς τα μέλη του Κογκρέσου άρχισαν να αναλύουν τα στοιχεία που παρουσίαζε το επεξεργασμένο κείμενο της έκθεσης Μάλερ, η Κέλιαν Κόνγουεϊ υψηλόβαθμη σύμβουλος του Λευκού Οίκου δήλωνε ότι επρόκειτο “για την καλύτερη ημέρα” της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ABC News

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.