ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μαγευτική με όλη της σημασίας της λέξεως ήταν η συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος  υπό τη διεύθυνση του Σωκράτη Άνθη, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στο Aviation High School στο Long Island City του Κουίνς.

Η συναυλία διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και την Επιτροπή Παρελάσεως σε συνεργασία με την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία και τους Συλλόγους μέλη και εντάσσονταν στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 198η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Παραβρέθηκαν ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η πρόξενος Λάνα Ζωχιού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο δήμαρχος της Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος, η ηγεσία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κέρκυρας, καθώς επίσης και πολλοί εκπρόσωποι της οργανωμένης ομογένειας.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=dJybyCD2-Xo&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα ιδρύθηκε προ 129 ετών και φέρει το όνομα του συνθέτη του εθνικού μας ύμνου και η συναυλία από μόνη της αποτέλεσε έναν ύμνο στο ελληνικό πεντάγραμμο το οποίο υπηρετεί με πάθος και διδάσκει στις νεότερες γενιές για 130 περίπου χρόνια.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία της σοπράνου Αριάννας Κρις, η οποία ήρθε αφιλοκερδώς από τον Καναδά για να ενώσει τη φωνή της με την 90μελή ορχήστρα.

Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Η συναυλία περιλάμβανε επιλογή από το μιούζικαλ “West Side Story”, σουίτα παραδοσιακών τραγουδιών, «Ο Χαραλάμπης», στου «Ψηλορείτη, «Βασιλικός θα γίνω», τη σουίτα «Ταξιδεύοντας στην Ήπειρο», το «Λίγες καρδιές αγαπούνε», Αναμνήσεις από την Κύπρο, τη σουίτα Κυκλάδες, τον Ερωτόκριτο  και έληξε με τον Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το βίντεο το οποίο αναφερόταν στη πολυσχιδή δράση της Φιλαρμονικής Εταιρείας, στο διδαχτικό της έργο και στα βραβεία που έχει αποσπάσει.

Η εν λόγω Φιλαρμονική έχει αποσπάσει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων και το χρυσό βραβείο του παγκοσμίου φεστιβάλ της Βιέννης το 2016.

Ο πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διοργάνωση της συναυλίας επεσήμανε: «Η Φιλαρμονική Μάντζαρος έχει κερδίσει το χρυσό βραβείο, ενώ απόψε κέρδισε τα βραβεία της καρδιάς των ομογενών».  

Στιγμιότυπο από τη βράβευση του γενικού Προξένου, Δρα Κωνσταντίνου Κούτρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Μετά το πέρας της συναυλίας η Φιλαρμονική Μάντζαρος, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κέρκυρας και η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία απένειμαν τιμητικές διακρίσεις σε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του πόθου για τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής στη μεγαλειώδη παρέλαση της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και στο γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

Ο Δρ. Κούτρας συνεχάρη τη Φιλαρμονική τον μαέστρο Σωκράτη Άνθη και τη σοπράνο Αριάννα Κρις, καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του ταξιδιού και εστίασε την προσοχή του στην επιβλητική παρουσία της Φιλαρμονικής στην τελετή έπαρσης της σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου κάλεσε τους ομογενείς να συμμετάσχουν στην παρέλαση, να καμαρώσουν τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς και να παρελάσουν με τα εμβατήρια της Φιλαρμονικής Μάντζαρος.

Στιγμιότυπο από τη βράβευση του δημάρχου Κωνσταντίνου Νικολούζου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από τη βράβευση του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεωργίου Χονδρογιάννη. προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από τη συναυλία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Η Φιλαρμονική Μάντζαρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Η φιλαρμονική και ο μαέστρος Σωκράτης Άνθης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Από τη βράβευση του Κελάνθη Μεϊμάρογλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Από τη βράβευση του Νίκυο Μπάρδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από τη βράβευση της Σπυριδούλας Τσουκαλά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.