Έκκληση Ελπιδοφόρου υπέρ ενίσχυσης του εράνου για την ανακούφιση των πυρόπληκτων της Ελλάδας

0
Η αφίσα του εράνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Κ. Ελπιδοφόρος μέσω της ποιμαντορικής και αρχιεπισκοπικής εγκυκλίου για την Εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου καλεί τις κοινότητες, τους κληρικούς και λαϊκούς να προσφέρουν τον οβολό τους για την ανακούφιση των πυρόπληκτων της γενέτειρας. Παράλληλα τους διαβεβαιώνει ότι κάθε δολάριο θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για την ανακούφιση των πυροπαθών και ότι στο τέλος της εκστρατείας θα δοθεί στην δημοσιότητα ο απολογισμός του εράνου «έτσι ώστε κάθε άνθρωπος καλής θελήσεως να γνωρίζει πόσο ωφέλησε την Ελλάδα με τη γενναιοδωρία του».

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της Εγκυκλίου του κ. Ελπιδοφόρου:

15 Αυγούστου 2021

Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα μέλη της Ηγεσίας των 100, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, τη Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Οι καταστροφικές φωτιές στην Ελλάδα αποτελούν μια αφορμή για όλες τις κοινότητες της ομογένειας απανταχού της γης, να συγκεντρώσουν όλες τις δυνάμεις τους, σπεύδοντας για βοήθεια του πληγέντος ελληνικού λαού και της Ελλάδας. Διότι, όταν ένα σπίτι καίγεται, δεν αναλωνόμαστε να βρούμε την αιτία, αλλά σπεύδουμε να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο για την κατάσβεση της φωτιάς. Ως Αρχιεπισκοπή ανταποκρινόμαστε άμεσα στην παρούσα ανάγκη, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια και δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε κοινότητα σε όλη την Αμερική, με γενναιοδωρία και αγάπη να υποστηρίξει, κατά δύναμιν, τους αδελφούς μας στην Ελλάδα που έχασαν σπίτια και περιουσίες σε αυτές τις πρωτοφανείς πυρκαγιές, που κατέστρεψαν τη φυσική ομορφιά της Ελλάδος μας, αλλά και όλους αυτούς που ρισκάρουν τη ζωή τους στην κατάσβεση της φωτιάς. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στις προσπάθειες που γίνονται για την οικονομική ανάπτυξη και την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων από τη φωτιά.

Έτσι λοιπόν, σήμερα, εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, την ημέρα που πανηγυρίζουμε το «Μικρό Πάσχα» της Παναγίας μας, κάνω έκκληση σε κάθε κοινότητα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, να πραγματοποιήσει έρανο για το σκοπό αυτό. Παρακαλώ τα κοινοτικά συμβούλια να καταθέσουν το ποσό του εράνου άμεσα στην Αρχιεπισκοπή, έτσι ώστε η βοήθεια αυτή να προωθηθεί το ταχύτερο δυνατό.

Για το σκοπό αυτό, έχει δημιουργηθεί και μία ειδική ιστοσελίδα στον ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής, όπου μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει μία απευθείας δωρεά για τον ιερό αυτό σκοπό. Ολόκληρο το ποσό εις το ακέραιον, θα δοθεί για την ανακούφιση των πληγέντων από τις φωτιές, ενώ στο τέλος θα πραγματοποιηθεί δημόσιος απολογισμός για το σύνολο και για τον τρόπο διάθεσης κάθε βοήθειας, έτσι  ώστε κάθε άνθρωπος καλής θελήσεως να γνωρίζει πόσο ωφέλησε την Ελλάδα με τη γενναιοδωρία του.

Είθε ο παράκλητος Θεός, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, της οποίας την κοίμηση σήμερα εορτάζουμε, να ανακουφίσει σύντομα τον Ελληνικό λαό, και να θέσει τέρμα σε αυτή τη λαίλαπα που κατασπαράσσει την Ελλάδα μας.

Με πατρικές ευχές και ευγνωμοσύνη εν Κυρίω Ιησού Χριστώ, 

† ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.