ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας με έδρα την Αστόρια το Σάββατο 15 Μαϊου διοργάνωσε μια εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων, την ιστορία και τις παραδόσεις του Πόντου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 19ης Μαιου, ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και είχε ως πρωταγωνιστές την Αυγή – Μαρία Ατματζίδου, πρόεδρο του εν ιδρύσει «American Hellenic Institute of Health and Well Being συνδιοργάνωσε» και την Δήμητρα Βαρσάμη Ιδρύτρια και διευθύντρια της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες και την προβολή του ντοκιμαντέρ «Της Καλομάνας τα φαΐα» το οποίο συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποντιακού Κινηματογράφου της Αυστραλίας.

Η διευθύντρια της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας Δήμητρα Βαρσάμη με τους μαθητές.

Οι μαθητές, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, έμαθαν για την αξία της Ποντιακής Διατροφής, για το πως οι Πόντιες νοικοκυρές χρησιμοποιούσαν απλά υλικά για να μαγειρέψουν όπως αυτοφυή χόρτα π.χ. τσουκνίδες και παπαρούνες και επίσης για την έννοια της οικιακής οικονομίας μέσα από τις τεχνικές διατήρησης των τροφίμων. Τέλος παρακολούθησαν την συνταγή παρασκευής του παραδοσιακού ζυμαρικού «Ευριστό» και έλαβαν από μια συσκευασία με ζυμαρικά για να την δοκιμάσουν στο σπίτι τους.

Το ελληνικό προϊόν Ευριστό.
Η Αυγή – Μαρία Ατματζίδου, πρόεδρος του εν ιδρύσει «American Hellenic Institute of Health and Well Being
ΟΙ διαφάνειες για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Ο χάρτης του Πόντου.
Το ελληνικό προϊόν Ευριστό.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.