ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Στα πλαίσια της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων, το Γραφείο Παιδείας της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 και θα ολοκληρωθούν εκδηλώσεις το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020.

Το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος στο Μανχάτταν για τους διευθυντές, τους δασκάλους και τους μαθητές των Κοινοτικών Ελληνοαμερικανικών σχολείων της Νέας Υόρκης.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα αναφερθεί στη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών, καθώς και τη σπουδαιότητα της Ελληνορθόδοξης κληρονομιάς. Θα ακολουθήσει η κοπή της Βασιλόπιτας για τους διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές των ημερησίων Ελληνοαμερικανικών σχολείων της περιοχής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν, ο Αρχιμ. Μάξιμος Κώνστας, Κοσμήτορας του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη, θα μιλήσει για την αξία του έργου των Τριών Ιεραρχών και την επιρροή τους στο σύγχρονο κόσμο. Η ομιλία του θα έχει τίτλο: «Τραγουδήστε στον Κύριο ένα νέο τραγούδι: Οι τρεις ιεράρχες και η θεολογία της μουσικής».

Μετά την ομιλία, μερικοί μαθητές από τα Κοινοτικά Ημερήσια Ελληνοαμερικανικά Σχολεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας θα παρουσιάσουν μία σύντομη ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο διευθυντής του πολιτιστικού τμήματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τη χορωδία του θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα από τη Ελληνική μουσική παράδοση.

Το πρωί του Σαββάτου, 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ.  ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα απονείμει στους μαθητές των κοινοτικών ημερησίων και απογευματινών σχολείων, οι οποίοι αρίστευσαν στην Εξέταση της Νεοελληνικής γλώσσας τον περασμένο Ιούνιο, το Βραβείο Αριστείας «Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχαι», στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος στο Μανχάτταν. 

Ο κ. Ανδρέας Γουνάρδης, Πολιτειακός βουλευτής της περιοχής 22 της Νέας Υόρκης, θα είναι ο επίσημος ομιλητής της εκδήλωσης. Θα μιλήσει για την «Αξία της Ελληνικής γλώσσας και του Πολιτισμού για την Αμερικανική Κοινωνία».Θα ακολουθήσει δεξίωση στην Κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.