Εκδηλώσεις για την ονομαστική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου

0
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπίδοφόρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή αύριο, Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 θα διοργανώσει μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Αποστόλου Βαρθολομαίου, προστάτη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανέθεσε στον Θεοφ. Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο το συντονισμό των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της ημέρας.

Στις 10:00 π.μ. (ανατολική ώρα), ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας στην Πόλη της Νέας Υόρκης.

Στις 14:00 μ.μ. (ανατολική ώρα), ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος θα χοροστατήσει στη Μεγάλη Δοξολογία που θα τελεστεί στον Ιερό Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, συμπαραστατούμενος υπό του Θεοφ. Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου και του Αιδεσιμολογιωτάτου π. Ανδρέα Βυθούλκα, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Μεταξύ των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, ο κ. Αλέξης Φαίδωνος–Vadet, Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, ο Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, Εθνικός Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο κ. Αργύρης Βασιλείου, Πρόεδρος του “Leadership 100”, η κ. Paulette Poulos, Εκτελεστική Διευθύντρια του “Leadership 100” και η κ. Maria Logus, πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Αρχιεπίσκοπος θα μιλήσει προς τιμήν του Πνευματικού Πατέρα του, επισημαίνοντας τη σημασία της ημέρας αυτής για την ζωή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου, ο Δρ. Κούτρας θα απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ συγχαρητήριες επιστολές θα αναγνωσθούν από τον κ. Φαίδωνος–Vadet και τον Δρα Λυμπεράκη.

Τόσο η Θεία Λειτουργία όσο και η Μεγάλη Δοξολογία θα μεταδοθούν απευθείας από τα κανάλια των κοινωνικών δικτύων της Ιεράς Αριχεπισκοπής. Ο Σεβασμιώτατος προτρέπει κάθε ενορία να αναμεταδώσει τις εκδηλώσεις αυτές στο κανάλι της και να συμμετάσχει προσευχητικά, ώστε ο Κύριος να χαρίζει υγεία στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για να συνεχίσει επί μακρόν την πολυεύθυνη διακονία του.  

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.