Εκατοντάδες Ελληνοαμερικανοί στην Κρήτη τον Ιούλιο

0
Η αφίσα της εκδρομής.

Εκατοντάδες Ελληνοαμερικανοί αναμένονται τον Ιούλιο στην Κρήτη για να συμμετάσχουν σε μια Ιστορική Εκδρομή.
Αυτό ανακοίνωσε η Παγκρητική Ένωση Αμερικής (PAA), σύμφωνα με την οποία, η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 9 Ιουλίου, με τη χορηγία της PAA και της Παγκρητικής Ένωσης Νέων Αμερικής (PYA).

Το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει την αποστολή είναι το όμορφο Hydramis Palace Beach Resort, στα Δράμια Αποκόρωνα, Κρήτης.
«Σχεδιάζουμε αυτό το ταξίδι περισσότερα από τέσσερα χρόνια», σημειώνει ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής, Ιάκωβος Μπούτζουκας.

«Η αρχική μας πρόθεση ήταν να ταξιδέψουμε στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2020, όμως η πανδημία μας ανάγκασε να αλλάξουμε τα σχέδιά μας. Αυτή η εκδρομή θα φέρει τα μέλη μας, τις οικογένειές και τους φίλους τους πίσω στην πατρίδα μας, για να ζήσουν την Κρήτη όπως ποτέ άλλοτε. Κρατικοί Αξιωματούχοι και Ιερός Κλήρος υποδέχτηκαν την ιδέα και υπήρξαν εξαιρετικά φιλόξενοι. Έχουν υποστηρίξει αυτή την εκδρομή διοργανώνοντας και προσφέροντας στους συμμετέχοντες εμπειρίες που είναι μοναδικές στην Κρήτη. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις αυθεντικές έννοιες της φιλοξενίας και του φιλότιμου, που έχει να προσφέρει το νησί μας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επιτέλους θα επιστρέψουμε στην Κρήτη για να ανακαλύψουμε τις ρίζες μας!».

Στην ανακοίνωση της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής, τονίζεται ότι «εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν ήδη πραγματοποιήσει την εγγραφή τους για την εκδρομή, με τους συμμετέχοντες να προέρχονται από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά».

Η εκδρομή «θα ξεκινήσει την 4η Ιουλίου με μια ωδή στην Ανεξαρτησία, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία. Με αφορμή την επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, απαρχή των επαναστατικών αγώνων που ακολούθησαν μετέπειτα και στην Ευρώπη με κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, ξένοι αξιωματούχοι, κληρικοί και πλήθος κόσμου θα αποτίσουν φόρο τιμής με Δοξολογία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, στη μνήμη των Επαναστατών των δύο αυτών σταθμών της παγκόσμιας ιστορίας».

Οι άλλες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, παραδοσιακά κρητικά γλέντια σε Μέρωνα και Κεραμιά, ένα απόγευμα στο Θέρισο «για να γιορτάσουμε τον μεγάλο Πολιτικό Ελευθέριο Βενιζέλο», μια Κρητική συναυλία στο διάσημο φρούριο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο και μια βραδιά κάτω από τα αστέρια στον «Κήπο των Αισθήσεων» στο Ηράκλειο. Επίσης θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστές ξεναγήσεις στα Χανιά, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο, μαθήματα κρητικής μουσικής και χορού, καθώς και επισκέψεις στο Φόδελε τη γενέτειρα του Ελ Γκρέκο, επιδείξεις απόσταξης τσικουδιάς και τυροκόμησης, εκδρομές σε οινοποιεία, τζιπ “σαφάρι”, κ.α.

Σε όλες τις βραδινές εκδηλώσεις (ακόμα και σε κάποιες ημερήσιες) θα συμμετέχουν ζωντανά Κρητικοί μουσικοί καλλιτέχνες (περισσότεροι από δέκα μουσικοί θα συμμετέχουν στην εβδομαδιαία εκδρομή). Επιπλέον, μέλη της Παγκρητική Ένωσης Νέων Αμερικής έχουν δημιουργήσει μια Εθνική χορευτική ομάδα που θα πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις.

Για πληροφορίες σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα της εκδρομής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.pancretan.org.

Πηγή: https://www.haniotika-nea.gr/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.