ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Λαμπρή και μεγαλειώδης ήταν η τελετή έπαρσης της γαλανόλευκης στον ιστό της Ομοσπονδίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής, 3ης Ιουνίου 2022.

Πρόκειται για την δεύτερη τελετή έπαρσης της σημαίας για την 201 επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης που διοργανώθηκε στον ίδιο χώρο λόγω του γεγονότος ότι η παρέλαση διοργανώνεται με καθυστέρηση δύο και πλέον μηνών.

Η εν λόγω ήταν κατά κοινή ομολογία πιο επιβλητική και αντάξια των παραδόσεων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που για οκτώ και πλέον δεκαετίες έχει την αποκλειστική ευθύνη της διοργάνωσης των εκδηλώσεων για την ελληνική ανεξαρτησία και την ίδια την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει ο γενικός Γραμματέας του εκλεγμένου και εν εξορία διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Πολύκαρπος Κοτρώνης, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε ο δικηγόρος Άρης Κουρκουμέλης, πρώην στέλεχος της Ομοσπονδίας και με την επιτυχημένη διοργάνωση της τελετής ήρθαν να υπενθυμίσουν στους πρώην προέδρους της Ομοσπονδίας που οδήγησαν την Ομοσπονδία σε εμφύλιο σπαραγμό, ότι η νέα γενιά της ομογένειας μπορεί και δικαιούται να αναλάβει τα ηνία της οργάνωσης και να την οδηγήσει σε νέους ορίζοντες.  

Η συμμετοχή του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας έκανε την διαφορά, γέμισε με υπερηφάνεια τους παρισταμένους και δημιούργησε την αίσθηση ότι επανήλθαν οι καλές προ κορωνοϊού εποχές.

Την παράσταση όμως έκλεψαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι δύο σχολείων που δεν υπάγονται στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και οι οποίοι εξέπεμψαν τα δικά τους μηνύματα.

Πρόκειται για την μπάντα του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν (Hellenic Classic Charter School) η οποία κατάφερε να καθηλώσει τα βλέμματα των επαγγελματιών μουσικών και το χορευτικό του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Πλάτων» του Μπρούκλιν υπό την διεύθυνση του διευθυντή Πέτρου Φουρνιώτη, το οποίο καθήλωσε τα βλέμματα και την προσοχή του Χορευτικού του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αµερικής, κ. Ελπιδοφόρος, οι Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Μιχάλης Φυρίλλας, αντίστοιχα, τα μέλη του Προεδρείου της Ειδικής Μόνιµης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισµό της Διασποράς και συγκεκριμένα ο πρόεδρος, κ. Σάββας Αναστασιάδης (βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, ΝΔ), η αντιπρόεδρος, κ. Θεοδώρα Τζάκρη (βουλευτής Πέλλας, ΖΥΡΙΖΑ) και το µέλος της, κα Ευαγγελία Λιακούλη (βουλευτής Λάρισας, ΠΑΣΟΚ), η χρυσή Ολυμπιονίκης και συνάμα τελετάρχης Φανή Χαλκιά, καθώς επίσης και χρυσός Ολυμπιονίκης – επίτιμος τελετάρχης Ιωάννης Μελισσανίδης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν και οι συμπρόεδροι της Επιτροπής παρέλασης, κ.κ. Δηµήτρης Καλαµαράς και κ. Νίκος Μπάρδης.  

Παρέστησαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Φλώρινας και Χίου, Σωτήρης Βόσδος και Παντελής Μπουρνιάς, αντίστοιχα.

Στο βήμα η χρυσή Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά και δίπλα της ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσαρίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το άγημα των Ευζώνων το οποίο λάμπρυνε την τελετή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Άρης Κουρκουμέλης, αριστερά και ο Πολύκαρπος Κοτρώνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι επίσημοι και οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την τελετή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα ο δικηγόρος Άρης Κουρκουμέλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Σάββας Αναστασιάδης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η Θεοδώρα Τζάκρη και Ευαγγελία Λιακούλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το άγημα των Ευζώνων το οποίο λάμπρυνε την τελετή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.