Εκ νέου στον Σταύρο Γιαννόπουλο τα ηνία του Συλλόγου Μεσσηνίων «Αριστομένης»

Ο Σταύρος Γιαννόπουλος και ο Φώτιος Τσίχλης κατά την τελετή παράδοσης του απινιδωτή. Φωτογραφίες https://www.messinialive.gr/

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον Σταύρο Γιαννόπουλο, περιήλθαν μετά από μια περίπου πενταετία τα ηνία του ιστορικού Συλλόγου Μεσσηνίων Νέας Υόρκης «Αριστομένης» με έδρα την Αστόρια. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο, αρχαιότερο και το πιο σημαντικό με πλούσια φιλανθρωπική δράση φορέα των Μεσσηνίων της Αμερικής και Καναδά, ο οποίος αξιώθηκε να αποκτήσει την δική του στέγη στην διεύθυνση, 25-35 Astoria Blvd στην Αστόρια.

Οι αρχαιρεσίες έλαβαν χώρα την Κυριακή, 1η Μαΐου 2022, στην έδρα του Συλλόγου.

Η νέα ηγεσία των Μεσσηνίων απαρτίζεται από τους Σταύρο Γιαννόπουλο, πρόεδρο, Κωνσταντίνο Σκούντζο, αντιπρόεδρο, Μαρία Πανταζοπουλου, γραμματέα Α’, Δήμητρα Λέκκα , γραμματέα Β, Κωνσταντίνο Ντούφα, ταμία, Χρύσα Περδικογιαννη, βοηθό ταμία και συμβούλους τους Βασιλική Καλύβα, Γεώργιο Ρουσσόπουλο, Μαρία Ζωντανού – Σικόλα, Χρήστο Κάργα και Ευάγγελο Μαρκόπουλο.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας του μετά την εκλογή, όσο και μέσω του ηλεκτρονικού μηνύματος προς τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την εκ νέου εκλογή του και συνάμα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το νέο συμβούλιο απαρτίζεται από καταξιωμένα στελέχη και πρώην προέδρους με τους οποίους έχουν συνεργαστεί και στην προηγούμενη θητεία και κατάφεραν να κάνουν την διαφορά.

Ο εν λόγω σύλλογος ιδρύθηκε το 1935 από μια χούφτα Μεσσηνίων μεταναστών που διαισθάνθηκαν την ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και σταθούν αρωγοί σε όλους όσους έχουν ανάγκη και στην γενέτειρα.

Ο «Αριστομένης» είναι ιδρυτικό μέλος της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον έρανο της ομογένειας για τους σεισμοπαθείς της Καλαμάτας.

Είναι επίσης μέλος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και συμμετέχει αδιαλείπτως στις παρελάσεις της ομογένειας στην 5η Λεωφόρο καθώς επίσης και στους αγώνες για την προάσπιση των συμφερόντων της ομογένειας και της γενέτειρας και την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Η νέα ηγεσία του Συλλόγου είναι προνομιούχα, διότι θα προλειάνει το έδαφος για τον εορτασμό της 90ής επετείου ιδρύσεως του Συλλόγου και θα χαράξει τη στρατηγική για την τελευταία δεκαετία του πρώτου αιώνα πολυσχιδούς προσφοράς και δράσης.   

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/doro-zois-apo-tous-messinious-tis-neas-yorkis-stin-pyrosvestiki-kalamatas/ https://www.anamniseis.net/nea-dorea-messinion-neas-yorkis-to-dikastiko-megaro-to-proto-tis-genetiras-me-epinidoti/

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.