Δώρο ζωής… από τους Μεσσήνιους της Νέας Υόρκης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας

1
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Σταύρου Γιαννόπουλου. Φωτογραφίες https://www.messinialive.gr/

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο ιστορικός και δραστήριος Σύλλογος Μεσσηνίων Νέας Υόρκης «Αριστομένης» προσέφερε σήμερα, Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καλαμάτας, ένα δώρο… ζωής, έναν απινιδωτή.

Τον απινιδωτή παρέδωσε στον διοικητή του πυροσβεστικού σώματος ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Γιαννόπουλος, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του νυν προέδρου Γιώργου Μασουρίδη και των υπολοίπων στελεχών και μελών του Συλλόγου και εξέφρασε την ετοιμότητα να συνεχίσουν την προσφορά τους στην γενέτειρα.

Την είδηση μετέδωσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός https://best-tv.gr/ από όπου και το βίντεο.

Ο κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε κατά την διάρκεια της τελετής ότι ο απινιδωτής μπορεί να σώσει ζωές και ότι ο νυν πρόεδρος Γιώργος Μασουρίδης είναι μέλος της Ασφάλειας του Αεροδρομείου της Νέας Υόρκης και ότι γωνρίζει καλύτερα από κάθε άλλον την σπουδαιότητα αυτών των μηχανημάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση των “Αναμνήσεων” σχετικά με την εν λόγω δωρεά επεσήμανε ότι δεν είναι η μόνη και ότι αύριο, Τετάρτη το πρωί, θα δωρίσουν στον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και στο Δικαστικό Μέγαρο έναν επί πλέον απινιδωτή.

Οι απινιδωτές αγοράστηκαν από τον ιστορικό Σύλλογο Μεσσηνίων Καλαμάτας και αποτελούν συνέχεια των δωρεών τους στην γενέτειρα. Ο Σύλλογος δεν αγόρασε μόνο τον απεινιδωτή, αλλά και τα κουτιά ασφαλείας στα οποία διατηρούν τους απεινιοδωτές, καθώς επίσης και τις απαιτούμενες εγγυήσεις για την δωρεάν επισκευή τους σε περίπτωση βλάβης.

Οι πυροσβέστες ενώ παρακολουθούν την τελετή. Φωτογραφίες https://www.messinialive.gr/

Τους απινιδωτές μετέφερε ο ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το ταμείο του Συλλόγου.

“Είμαστε ευτυχείς όχι μόνο διότι εκπληρώσαμε την υπόσχεση που έχουμε λάβει πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, αλλά και διότι ο καρδιοχειρουργός από το Γενικό ΝΟσοκομείο Καλαμάτας θα αναλάβει την εκπαίδευση των πυροσβεστών και των δικαστικών λειτουργών που θα χρησιμοποιήσουν τους απινιδωτές”, επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στην τελετή παραβρέθηκε και ο Φώτιος Τσίχλης ο οποίος διαμένει στην Μεσσηνία και ο οποίος αποτελεί τον σύνδεσμο του συλλόγου με τους τοπικούς φορείς.

Ο Σταύρος Γιαννόπουλος και ο Φώτιος Τσίχλης κατά την τελετή παράδοσης του απινιδωτή. Φωτογραφίες https://www.messinialive.gr/

Τ

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.