Εγκάρδια συνάντηση των Δημάρχων Χερσονήσου και Αχαρνών στο Μινωϊκό Σπίτι στην Αστόρια

0
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Κρητών "Μίνως¨, κ. Μιχάλη Παναούση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Μινωϊκό Σπίτι στην Αστόρια το βράδυ της Κυριακής, 5 Φεβρουαρίου 2023 είχε πλημμυρίσει από αγάπη και σεβασμό για τους Δημάρχους Χερσονήσου και  Αχαρνών Αστερουσίων, κ.κ.  Ιωάννη Σέγκο και Εμμανουήλ Κοκοσάλη, αντίστοιχα, που επισκέφθηκαν τη Νέα Υόρκη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν στελέχη του Συλλόγου Κρητών «Μίνως» καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Κρητών από τις διάφορες περιοχές της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Οι δήμαρχοι, κ.κ. Ιωάννης Σέγκος και Εμμανουήλ Κοκοσάλης, όπως επεσήμαναν και κατά την διάρκεια των εισαγωγικών τους ομιλιών επισκέφθηκαν τη Νέα Υόρκη με πρόσκληση του Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια προκειμένου να παρακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα ανακύκλωσης και διάθεσης απορριμμάτων.  

Στιγμιότυπο από το δείπνο προς τιμή των Δημάρχων στο Μινωϊκό Σπίτι στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 4 Φεβρουαρίου 2023, οι Δήμαρχοι συναντήθηκαν με τον πολιτειακό γερουσιαστή του Ρόουντ Άϊλαντ και συνάμα πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού Λεωνίδα Ραπτάκη και παρακολούθησαν την Γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων και την απονομή των Βραβείων Αριστείας των Τριών Ιεραρχών, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.  

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών «Μίνως» Μιχάλης Παναούσης καλωσόρισε τους δημάρχους και τους ενημέρωσε για τις δράσεις του Συλλόγου και την προσφορά του στην ομογένεια και στην γενέτειρα.

Αν και οι προσφωνήσεις των Δημάρχων διέφεραν ως προ περιεχόμενό τους εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων την αναγνώριση της προσφοράς των Κρητών και κατ΄ επέκταση της ομογένειας της Αμερικής στον αγώνα για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και την πρόοδο της Ελλάδας.

Οι Δήμαρχοι κάλεσαν τους Κρήτες και τις Κρήσσες να επισκεφθούν την Κρήτη και τους διαβεβαίωσαν ότι τα Δημαρχεία τους θα έχουν διάπλατα ανοικτές τις πόρτες και τις αγκάλες τους για να τους υποδεχτούν και να τους εξυπηρετήσουν.  

Από αριστερά διακρίνονται ο δήμαρχος Αχαρνών Αστερουσίων Εμμανουήλ Κοκοσάλης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ιωάννης Σέγκος, ο Γιάννης Νάθενας και ο Κώστας Τραβαγιάκης Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Με τσικουδιές υποδέχτηκαν οι Κρήτες τον δήμαρχο Αχαρνών Αστερουσίων, κ. Εμμανουήλ Κοκοσάλη, και τον Δήμαρχο Χερσονήσου Ιωάννης Σέγκο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών «Μίνως» Μιχάλης Παναούσης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ιωάννης Σέγκος και ο δήμαρχος Αχαρνών Αστερουσίων Εμμανουήλ Κοκοσάλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ιωάννης Σέγκος, ενώ χαιρετά τους συμπατριώτες του. ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ιωάννης Σέγκος, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο δήμαρχος Αχαρνών Αστερουσίων Εμμανουήλ Κοκοσάλης και ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ιωάννης Σέγκος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον πρόεδρο Μιχάλη Παναούση και τα άλλα στελέχη. ,Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.