Απονομή βραβείων των Τριών Ιεραρχών στην Γιορτή των Γραμμάτων στον Καθεδρικό

1
Οι μαθητές που βραβεύτηκαν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Γραφείο Παιδείας της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας το απόγευμα του Σαββάτου, 4ης Φεβρουαρίου 2023, διοργάνωσε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν την καθιερωμένη Γιορτή των Γραμμάτων στο πλαίσιο της οποίας απένειμε το Βραβείο Αριστείας των Τριών Ιεραρχών στους μαθητές που αρίστευσαν στις πολιτειακές εξετάσεις της νεοελληνικής γλώσσας.

Στην γιορτή παρέστησαν ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης, ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, π. Χρυσόστομος Γκίλμπερτ, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, η πρόεδρος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου Αθηνά Κρομμύδα, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, κ. Στέλλα Κοκόλη, ο διευθυντής του Γραφείου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, ο ευεργέτης Στέφανος Τσερπέλης, ο διευθυντής της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης Δημοσθένης Τριανταφύλλου, η αναπληρώτρια συντονιστή εκπαίδευσης, Ειρήνη Γράψια, καθώς επίσης οι μαθητές, δάσκαλοι, διευθυντές σχολείων και γονείς.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ρόουντ Άϊλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Αθηνά Φιλίππου – Κατέχη, η οποία διευκρίνισε ότι είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που διοργανώνεται δια ζώσης εκδήλωση απονομής των Βραβείων των Τριών Ιεραρχών.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Άϊλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο π. Ηλίας Βίλλης, η κ. Αθηνά Κρομμύδα, ο Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, ο γενικός Πρόξενος, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης και ο Δρ. Ιωάννης Νάθενας.

Την παράσταση έκλεψαν οι μαθητές του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, οι οποίοι απήγγειλαν  ποιήματα και ανέγνωσαν αποφθέγματα μεγάλων ανδρών για την σπουδαιότητα των Ελληνικών Γραμμάτων.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν 44 βραβεία σε μαθητές των Ημερήσιων και των Απογευματινών Σχολείων από τη Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ και την Βιρτζίνια που συμμετείχαν στις πολιτειακές εξετάσεις και συγκεκριμένα στους: Nicholaos Boboris, Zachary James Louizos, Anthony Bouboulis, Dionisios Lourdas, Anna Eleni Chaziroglou, Stefano Malatos, Gregory Yanni Chingas, Panagiotis Masouridis, Constantine Doukas, Ioannis Oikonomou, Elize Drakopoulos, Alexander Owen, Evangelos Fartsalas, Evdoxia Owen, Konstantina Felekidis, Lambros Panagiotopoulos, Venetia Garyfallos, Paschalis Petrinas, Ioanna Giannopoulou, Eleni Piniros, Alexandra Gizanis, Lazaros Raptis, Annamaria Kalas, Giovanna Sardis, John Kalas, Konstantinos Servos, Frida Kasimis, Pericles  Sgantzos, Despina Kokkinos, David Singh, Annamaria Kontorinakis, Vasiliki Tsakonas, Spyridoula Korsanos, Anthony Tsimbikos, Melpomeni Kovoros, Aikaterini Tsolakaki, Nefeli Kyritsis, Chris Tsoromokos, Myrsine Lachanaris, Chloe Nicole Urban, Yiorgia Lambrakis, Eliana Zaharopoulos, Vasilios Likourezos, Nicholas Zografos.

Από αριστερά διακρίνονται οι: π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, π. Ηλίας Βίλλης και Αθηνά Φιλίππου – Κατέχη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Δρ. Ιωάννης Νάθενας,. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την βράβευση μαθητή του Ημερήσιου Σχολείου “Βασίλειος Σπυρόπουλος” της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, π. Ηλίας Βίλλης και Λεωνίδας Ραπτάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την βράβευση της Άννας Χαζίρογλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στην πρώτη σειρά από αριστερά διακρίνονται οι Στέλλα Κοκόλη, Αθηνά Κρομμύδα, Ειρήνη Γράψια, Δημοσθένης Τριανταφύλλου και Αθηνά Φιλίππου – Κατέχη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την βράβευση των μαθητών του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στην πρώτη σειρά από αριστερά διακρίνονται οι Στέφανος Τσερπέλης, Λεωνίδας Ραπτάκης, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, π. Χρυσόστομος Γκίλμπερτ και π. Ηλίας Βίλλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η πρόεδρος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου, κ. Αθηνά Κρομμύδα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκης, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. Που είναι ο αρχιεπίσκοπος; Ο Δημήτριος ποτέ δεν απουσίαζε, αλλά φυσικά ο Δημήτριος ήταν και ακαδημαϊκός και γνώριζε από γράμματα…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.