Έφυγε πλήρων ημερών ο διάσημος ράφτης, επιχειρηματίας και ευπατρίδης Εμμανουήλ Τηλιακός

O Εμμανουήλ Τηλιακός σε πρόσφατη φωτογραφία.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. O διάσημος ράφτης, επιχειρηματίας και ευπατρίδης Εμμανουήλ Τηλιακός (Emmanuel Tiliakos) την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 94 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Η οικογένειά του το πρωί του Σαββάτου από τις 9.00 π.μ. έως και τις 10.15 π.μ. θα προσκυνήσει τη σορό του στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38 – 08 Ditmars Blvd, Astoria, NY, 11105.

Η νεκρώσιμη Ακολουθία ψαλεί το πρωί του Σαββάτου, 8 Ιουνίου 2019 στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στη διεύθυνση 22-30 33rd Street, Astoria, NY, 11105.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery» στη διεύθυνση, 72-02 Astoria Blvd, East Elmhurst, NY, 11370.

Ο Εμμανουήλ και η Ρένα Τηλιακού οι οποίοι τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Ρένα Τηλιακού, τα παιδιά του Ιωάννη Τηλιακό και Ελένη Καραγιώργου, Νικόλαος Τηλιακός και Diana Mason, την εγγονή, Νικολέτα – Κατερίνα Καραγιώργου, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1925 στην Κάλυμνο. Οι αείμνηστοι γονείς του Ιωάννης Τηλιακός και Ειρήνη το γένος Γαλαζομάτη έφεραν στον κόσμο έξι παιδιά τον φημισμένο γιατρό Νικόλαο Τηλιακό, τον Σκευά, την Άννα, τη Μαρία, την Αφροδίτη και τον Μανώλη και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Ο Εμμανουήλ από μικρός διδάχτηκε την ραπτική τέχνη και ήταν ένας από τους πιο γρήγορους ράπτες της εποχής του. Η Κάλυμνος ήταν πολύ μικρή και ανίκανη να «δαμάσει» τα όνειρά του. Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών συμπατριωτών του μπάρκαρε σε ένα καράβι και σε ένα από ταξίδια στην Αργεντινή αποφάσισε να παρατήσει τη θάλασσα και να διεκδικήσει τα όνειρά του στη στεριά.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασε στον Καναδά όπου γνώρισε την εκλεκτή της καρδιά του, Ρένα Τηλιακού με την οποία χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα.  Ο Εμμανουήλ ασχολήθηκε με τη ραπτική. Η φήμη του έφτασε και στην Αμερική με συνέπεια να τον εντοπίσει ένας Εβραίος, ο οποίος τον προσκάλεσε στη Νέα Υόρκη. Το ζεύγος Τηλιακού ήρθε και εγκαταστάθηκαν στο Μπρούκλιν, όπου μεγάλωσε τα δύο τους παιδιά, τον Ιωάννη και το Νικόλαο.

Ο Εμμανουήλ Τηλιακός.

Με την πάροδο του χρόνου άνοιξαν το δικό τους ραφείο και ασχολούνταν με επιδιορθώσεις ρούχων των φημισμένων πολυκαταστημάτων της Νέας Υόρκης.

Ο Εμμανουήλ και η Ρένα Τηλιακού επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών τους. Ο Ιωάννης είναι δάσκαλος στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και είναι παντρεμένος με την υποδιευθύντρια Ελένη Καραγιώργου και έχουν ένα κορίτσι, την Νικολέτα Κατερίνα, η οποία είναι μαθήτρια του εν λόγου σχολείου.

Ο Νικόλαος σπούδασε οικονομικές επιστήμες και είναι επιχειρηματίας.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Οι Αναμνήσεις εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.