ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ευεργέτης της Ελληνικής Παιδείας και πρώην πρόεδρος του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν Στέφανος Τσερπέλης την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 εξέπληξε τα στελέχη και τα μέλη της κοινότητας με τη δωρεά των $25.000 για το Καθεδρικό Σχολείο.

Η δωρεά αυτή έγινε μια εβδομάδα μετά τη βράβευσή του κ. Τσερπέλη από την κοινότητα του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της 84ης ετήσιας χοροεσπερίδας στο Ξενοδοχείο “Pierre” στο Μανχάταν.

Η δωρεά του κ. Τσερπέλη προκάλεσε χαρά και συγκίνηση όχι μόνο στα μέλη και στα στελέχη της κοινότητας, αλλά και στους δασκάλους, στους γονείς και στη σχολική επιτροπή διότι έγινε τέσσερις ημέρες μετά την Ημέρα Δωρεών (Giving Day).

Από αριστερά διακρίνονται οι Γεώργιος Παπαγιάννης, Στέφανος Τσερπέλης και Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος

Η Ημέρα Δωρεών αποτελεί μια επί πλέον καινοτομία του προηγμένου Σχολείου που είναι το μοναδικό Ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό Σχολείο και ως γνωστόν εφέτος συμπληρώνει επτά δεκαετίες αέναης προσφοράς στην ελληνική παιδεία.

Η έκκληση του διευθυντή Γιώργου Παπαγιάννη και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Θεόδωρου Κλίνγκου έδωσε το έναυσμα σε 101 αποφοίτους, γονείς, δασκάλους και φίλους του σχολείου να προσφέρουν από κοινού το ποσό των 28.317 δολαρίων.

Συνεπώς το Καθεδρικό Σχολείο την προηγούμενη εβδομάδα ενισχύθηκε με το συνολικό ποσό των 53.317 δολαρίων.

Δωρεά Τσερπέλη

Η δωρεά του κ. Τσερπέλη, όπως αποκάλυψε η Ρεβέκκα Παπαδοπούλου στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της στην εφημερίδα Greek News, ανακοινώθηκε από τον κ. Τσερπέλη κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου που παρέθεσε η Φιλόπτωχος Αδελφότητα το μεσημέρι της Παρασκευής 15ης Μαρτίου 2019 στην κοινοτική αίθουσα «Ελένη Χιώτη».

Οι ομογενείς το πρωί της ίδιας ημέρας παρακολούθησαν την Ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατήσαντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Ο αρχιδιάκων και μέλος της Σχολικής Επιτροπής του Καθεδρικού Σχολείου Αρχιδιάκων Παντελεήμων και ο Στέφανος Τσερπέλης. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος

Οι «Αναμνήσεις» προσπάθησαν να επικοινωνήσουν τόσο με τον κ. Στέφανο Τσερπέλη, όσο και με το διευθυντή του Καθεδρικού Σχολείου Γεώργιο Παπαγιάννη, αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία.

Ο κ. Τσερπέλης μετά τη δωρεά προέβη σε δηλώσεις στη Ρεβέκκα Παπαδοπούλου και όπως και σε προηγούμενες δωρεές επανέλαβε με την ταπεινοφροσύνη που τον διακρίνει ότι δεν κάνει κάτι παραπάνω από το καθήκον του.

«Είναι ο δρόμος που προδιέγραψε ο Χριστός για μας. Αυτό κάνω μόνο. Ο δρόμος που ακολουθώ και πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι, o καθένας από μας, είναι ο δρόμος που χάραξε ο Ιησούς Χριστός επί του Σταυρού με το αίμα Του”, τόνισε, ενώ αναφορικά με τις δωρεές του στα Ελληνικά σχολεία, είπε χαρακτηριστικά “το να δίνω στα σχολεία; Πώς θα μάθουν τα παιδιά και τα εγγόνια μου να είναι Ελληνες, αν δε μάθουν τα Ελληνικά και τη γλώσσα του Χριστού και της Ορθοδοξίας; Αυτό κάνω, δεν κάνω κάτι παραπάνω», δήλωσε ο κ. Τσερπέλης.

Η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του εράνου με την επωνυμία “Giving Day”
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.