Δύο εκθέσεις που συνδέονται με την Κύπρο στο μουσείο τέχνης “Hallie Ford” στο Όρεγκον

Στιγμιότυπο από την τελετή των εγκαινίων. Φωτογραφία: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Μουσείο Τέχνης Hallie Ford στις ΗΠΑ φιλοξενεί δύο εκθέσεις που συνδέονται με την Κύπρο για την περίοδο μεταξύ 9 Φεβρουαρίου έως 28 Απριλίου 2019. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η μια έκθεση ονομάζεται «Κυπριακά Χρονικά: Ιστορίες της αρχαίας κυπριακής κεραμικής σε συλλογές μουσείων της Δυτικής Ακτής» με 26 κεραμικά αγγεία και ειδώλια που χρονολογούνται από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού έως την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου με πολλές ιστορίες για την κυπριακή παράδοση και αισθητική σε συνδυασμό με πολιτιστικές εισαγωγές από την Ανατολή και τη Δύση, επιβεβαιώνοντας ότι η Κύπρος είναι ένα αρχαίο σταυροδρόμι πολιτισμών.

“Εξίσου συναρπαστικές όμως είναι και οι ιστορίες των ταξιδιών τους από την Κύπρο σε μουσεία στην Ουάσινγκτον, το Όρεγκον και την Καλιφόρνια όπου συνήθως διαφυλάσσονται και εκτίθενται”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το μουσείο, που βρίσκεται στο Σάλεμ, πρωτεύουσα της πολιτείας του Όρεγκον ΗΠΑ, φιλοξενεί και μια άλλη έκθεση που ονομάζεται «Ian J. Cohn: Τα Πρόσωπα του Φλαμουδιού», στην οποία παρουσιάζονται φωτογραφίες του κ. Cohn που τράβηξε στον ελεύθερο χρόνο του, ενώ υπηρετούσε ως επίσημος φωτογράφος της αρχαιολογικής αποστολής του πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης στο χωριό Φλαμούδι το 1972, παρέχοντας ένα μοναδικό αρχείο της αγροτικής ζωή στην Κύπρο την εποχή εκείνη.

Στο πλαίσιο των εναρκτήριων εορτασμών, το μουσείο διοργάνωσε τον περασμένο μήνα δύο εκδηλώσεις, μία από τις οποίες ήταν διάλεξη από τον κ. Cohn δίνοντας μια περιγραφή των δικών του εμπειριών και συναισθημάτων. Επίσης, παρουσιάστηκε ένα ντοκιμαντέρ από τον Rupert Barclay, το οποίο παρουσιάζει τα συναισθήματα των ανθρώπων που είχαν φωτογραφιστεί. Αυτές οι εκδηλώσεις διεξήχθησαν με τη συμμετοχή του Κοινοτικού Συμβουλίου Φλαμουδίου.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Μιχάλης Τζιώρτας, ο οποίος παρευρέθηκε και στις δύο εκδηλώσεις, μετέδωσε χαιρετισμό του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Πηγή ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΓΒΑ

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.