Δωρεά Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ στο «Service Dogs for Warriors»

0
Το διοικητικό συμβούλιο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ Πενσιλβάνιας,

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η φετινή Γιορτή των Βετεράνων (Veteran’s Day) ήταν η πιο συγκινητική για τα στελέχη και τα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της κοινότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας, διότι ολοκλήρωσαν την υπόσχεση που έδωσαν προ δύο ετών για την συγκέντρωση του ποσού των $15.000 που απαιτείται για την αγορά και εκπαίδευση ενός σκύλου υπηρεσίας (Service Dog) το οποίο θα παράσχει την δυνατότητα σε έναν βετεράνο να ανταπεξέλθει την διαταραχή μετά το τραυματικό στρες (PTSD).

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αγγελική Μεσσάρη – Δημήτρη κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εκπλήρωση της υπόσχεσης που έδωσαν προ δύο ετών για την συμμετοχή στο πρόγραμμα της AHEPA «Service Dogs for Warriors» και μάλιστα τόνισε ότι εν όψει της Γιορτής των Βετεράνων παρέδωσαν τα χρήματα τα οποία θα διατεθούν για την αγορά ενός σκύλου υπηρεσίας και για την εκπαίδευσή του στο κέντρο «K-9 for Warriors» στο Jacksonville της Φλόριδας.

«Όλοι αναμένουν με λαχτάρα την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του σκύλου και την εξοικείωσή του με τον βετεράνο, προκειμένου να αποφασίσουν για το όνομα του / της. Κάθε μία από τις κυρίες της Φιλοπτώχου έκανε την δική της πρόταση και όλες αναμένουν την ώρα της κλήρωσης, διότι το όνομα πρέπει να ταιριάζει με το φύλο του σκύλου», επεσήμανε η κ. Μεσσάρη – Δημήτρη.

Η προσπάθειά τους ευλογήθηκε από τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Χρήστο Κόντο και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Ερωτηθείσα για τις εκδηλώσεις και την δράση της Φιλοπτώχου επεσήμανε ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τους τελευταίους οκτώ μήνες δεν μπορούσαν να διοργανώσουν τις καθιερωμένες δια ζώσης εκδηλώσεις.

Παρά ταύτα όμως το φιλανθρωπικό τους έργο εντάθηκε, διότι εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες που τους παρέχει το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ερανικές εκδηλώσεις.

«Επωφελούμενη της ευκαιρίας επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη προς όλα τα στελέχη και τα μέλη για την γενναιοδωρία τους και πάνω από όλα για την αγάπη για τους συνανθρώπους» επεσήμανε η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Αγίου Λουκά Αγγελική Μεσσάρη – Δημήτρη.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.