Δωρεά εις μνήμη του Θεόδωρου Βάλλα στο Φιλανθρωπικό Κέντρο του Μπρούκλιν (βίντεο)

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Ζωή Κουτσουπάκη, π. Γεράσιμος Μακρής, Βενετία Βάλλα - Λιούνη, Μαρία Βασάκα - Μονιούδη (πρόεδρος) και Σάντυ Βάλλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σωσίβια με όλη την σημασία της λέξεως η δωρεά εις μνήμη του Θεόδωρου Βάλλα στο Πανορθόδοξο Χριστιανικό Κέντρο του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν «Holy Cross Brooklyn Outreach Center», καθώς παρέχει την δυνατότητα στον οργανισμό να πολλαπλασιάσει την προσφορά του στους αναξιοπαθούντες της πανδημίας του κορωνοϊού, στους άπορους και στους αστέγους της Νέας Υόρκης.

Η δωρεά ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της τελετής που διοργανώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 17ης Απριλίου 2021 στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου, στον αριθμό 6022 της 4ης Λεωφόρου στο Μπρούκλιν από τα παιδιά του αειμνήστου, Σάντυ (Σαράντου) Βάλλα και Βενετία Βάλλα – Λιούνη, τα οποία προσέφεραν επιταγή αξίας $35.000.

Τα χρήματα αυτά καλύπτουν την ενοικίαση του χώρου και τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου για περισσότερο από έναν χρόνο.

Στην τελετή παρέστησαν ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν, π. Γεράσιμος Μακρής, ο ομογενή πολιτειακός βουλευτής του Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και του Στάτεν Άϊλαντ Μιχάλης Ταννούσης, τα στελέχη του εν λόγω φορέα, καθώς επίσης εθελοντές και υποστηρικτές του.    

Ο Σάντυ Βάλλας με την οικογένειά του ήταν από τους πρώτους που υποστήριξαν το έργο του εν λόγω φιλανθρωπικού κέντρου από της ιδρύσεώς του το 2008 μέχρι και σήμερα και με την εν λόγω δωρεά πολλαπλασίασαν την προσφορά τους.

Ο Θεόδωρος Βάλλας έχει γεννηθεί στα Χρύσαφα της Σπάρτης και απεβίωσε στις 21 Ιανουαρίου 2021 σε ηλικία 85 ετών και κατέχει εξέχουσα θέση στον μακρύ κατάλογο των αυτοδημιούργητων ομογενών του Μπρούκλιν, που αξιώθηκαν να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο και να καταστούν πρότυπα οικογενειαρχών, επιχειρηματιών και φιλανθρώπων όχι μόνο για τους ομογενείς, αλλά και τους ίδιους τους Αμερικανούς συμπολίτες τους.

Η οικογένεια Βάλλα έχει ευεργετήσει όσο ελάχιστοι την κοινότητα του Τιμίου Σταυρού και την υπηρέτησε με πάθος. Περιττό να αναφέρουμε ότι ο Σάντυ Βάλλας έχει διατελέσει πρόεδρός της.

Η ηγεσία του Κέντρου Αρωγής Αναξιοπαθούντων του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Γεράσιμο Μακρή, τον πολιτειακό βουλευτή Μιχάλη Ταννούση και τους δωρητές Σάντυ Βάλλα και Βενετία Βάλλα – Λιούνη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τόσο ο Σάντυ όσο και η Βενετία αναφέρθηκαν με υπερηφάνεια στην ζωή και στο έργο του αειμνήστου πατέρα τους και τόνισαν ότι η εν λόγω δωρεά εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των προσπαθειών της οικογένειας για την διαιώνιση της μνήμης του πολυαγαπημένου τους πατέρα.

Παράλληλα εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η απόκτηση στέγης του Κέντρου θα αλλάξει τα δεδομένα και θα προσφέρει θαλπωρή, ρουχισμό και τρόφιμα αδιακρίτως σε όλους τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού και την ανέχεια.

Η πρόεδρος του οργανισμού Μαρία Βασάκα – Μονιούδη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τα αδέλφια Βάλλα και τόνισε ότι οι νέες εγκαταστάσεις θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα προσφέρουν ζεστό φαγητό, είδη ένδυσης και υπόδυσης σε ανθρώπους που έχουν πράγματι  ανάγκη. Παράλληλα τόνισε ότι η απόκτηση των εγκαταστάσεων ήταν ένα όνειρο του π. Γεράσιμου Μακρή και όλων των πρωτεργατών, το οποίο έγινε πραγματικότητα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ζωή Κουτσουπάκη, π. Γεράσιμος Μακρής, Μιχάλης Ταννούσης, Μαρία Βασάκα – Μονιούδη και ο δωρητής Σάντυ (Σαράντος) Βάλλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο π. Γεράσιμος Μακρής συνεχάρη τους δωρητές και διευκρίνισε ότι το κέντρο είναι πανορθόδοξο και ότι στην φιλανθρωπία δεν υπάρχουν όρια και ούτε περιορισμοί τόσο ως προς την εθνική προέλευση, όσο και ως προς το θρήσκευμα και την πίστη.

Η αντιπρόεδρος του οργανισμού Ζωή Κουτσουπάκη επεσήμανε: «Είναι χαρά και τιμή μας, ως Επιτροπή, να μπορούμε να προσφέρουμε αγάπη και ζεστασιά στους άστεγους. Μια φορά το μήνα πάμε τα λεγόμενα «Midnight Runs» και προσφέρουμε φαγητά σε περίπου 600 άτομα που είναι στον δρόμο»

Αναφερόμενη στην προσφορά του οργανισμού επεσήμανε ότι δεν ευεργετούνται μόνο οι αναξιοπαθούντες και οι άστεγοι, αλλά και οι πρωτεργάτες και οι υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας αφ’ ενός μεν διότι διαπιστώνουν ότι οι κόποι, οι θυσίες και ο οβολός τους πιάνουν τόπο, αφ’ ετέρου δε διότι δίνουν το έναυσμα της προσφοράς στη νεότερη γενιά των ομογενών και δη της Ελληνορθόδοξης Νεολαίας (GOYA). 

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν, π. Γεράσιμος Μακρής, η Βενετία Βάλλα – Λιούνη, η Μαρία Βασάκα – Μονιούδη και ο Σάντυ Βάλλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πολιτειακός βουλευτής του Μπέι Ριτζ Μπρούκλιν και του Στάτεν Άϊλαντ Μιχάλης Ταννούσης απένειμε στην πρόεδρο του οργανισμού Μαρία Μονιούδη και στα άλλα στελέχη έπαινο της πολιτειακής Βουλής και μεταξύ άλλων τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ τον Σάντυ Βάλλα και την Βενετία Λιούνη.  Αυτό που κάνουν, είναι αναπόσπαστο μέρος του αμερικανικού ονείρου. Το αμερικανικό όνειρο δεν είναι μόνο αυτά που πετυχαίνεις, αλλά και να έχεις την δυνατότητα να βοηθάς τους ανθρώπους που το χρειάζονται».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Δαφνουσίων Χίου, κ. Απόστολος Λενάρδος και ο δικηγόρος Ανδρέας Κουτσουδάκης, ο οποίος προ ενός περίπου έτους και συγκεκριμένα στις 27 Μαρτίου 2020 έχασε τον πατέρα του από τον κορωνοϊό σε ηλικία 59 ετών και συμμετέχοντας σε αγαθοεργίες προσπαθεί να διαιωνίσει τη μνήμη του.

Το Πανορθόδοξο Χριστιανικό Κέντρο “The Holy Cross Brooklyn Outreach Center” στην συμβολή της 61ης Οδού και της 4ης Λεωφόρου στο Μπρούκλι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις

Homeless Midnight Runs 

Ο εν λόγω οργανισμός διοργανώνει διάφορες φιλανθρωπικές εξορμήσεις μεταξύ των οποίων και το Homeless Midnight Runs, το οποίο μια φορά τον μήνα επισκέπτεται το Μανχάταν και προσφέρει φαγητό και άλλα είδη στους άστεγους.

Η πρόεδρος του οργανισμού Μαρία Βασάκα – Μονιούδη προ ημερών ανέλαβε μια νέα ερανική προσπάθεια στον ιστότοπο ww.gofundme.com και κάλεσε τους ομογενείς όπως προσφέρουν τον οβολό τους.

Η κ. Μονιούδη επεσήμανε ότι ο εν λόγω οργανισμός είναι ένας από τους ελάχιστους οργανισμούς που κάθε δολάριο διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για την αγορά πρώτων υλών για τα γεύματα αγάπης.

Από αριστερά διακρίνονται ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν, π. Γεράσιμος Μακρής, η Βενετία Βάλλα – Λιούνη, η Μαρία Βασάκα – Μονιούδη και ο Σάντυ Βάλλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εξ άλλου το βίντεο που ανάρτησαν κόβει την ανάσα και παρέχει την δυνατότητα στον θεατή να κατανοήσει καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού, την αποστολή και την προσφορά του.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν όσους μπορούν και επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια του οργανισμού κάνοντας κλικ στο https://www.gofundme.com/f/holy-across-bklyn-outreach-ctr-homeless-run

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.