Διπλή γιορτή του Ελληνικού Σχολείου στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας (βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από την επίδοση των λεξικών.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Άκρως συγκινητική ήταν η γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων και των Τριών Ιεραρχών του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, η οποία έλαβε χώρα  το απόγευμα της Τρίτης, 2 Φεβρουαρίου 2021.

Η εκδήλωση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έλαβε χώρα διαδικτυακά και παρείχε την δυνατότητα σε περισσότερους ομογενείς να την παρακολουθήσουν και να αισθανθούν υπερήφανοι για τα επιτεύγματα των μαθητών, των δασκάλων και των γονέων.

Η εκδήλωση άρχισε με την προσευχή του ιερατικού προϊσταμένου του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας π. Βασιλείου Τσουρλή και τους χαιρετισμούς του προέδρου του κοινοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Θωμόπουλου, και της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων, κ. Κρούμπα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές όλων των τάξεων παρουσίασαν ζωγραφικές εργασίες, απήγγειλαν ποιήματα και διάβασαν μικρά αποσπάσματα από την ζωή, την κοινωνική δράση, την πνευματικότητα και το πλούσιο συγγραφικό παιδαγωγικό έργο των Τριών Ιεραρχών και την τεράστια συμβολή τους στην Ελληνική Παιδεία και τα Ελληνικά Γράμματα γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο διευθυντής του Σχολείου, Λάρυς Περούλας συνεχάρη τους μαθητές που πέτυχαν στις Εξετάσεις Ελληνομάθειας του Οκτωβρίου 2020 του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας. Πρόκειται για 17 μαθητές που έλαβαν το πιστοποιητικό του Α΄ Επιπέδου και τους 7 μαθητές του Β’ Επιπέδου.

Κατά την διάρκεια της τελετής επιδόθηκαν και τα Ελληνοαγγλικά Λεξικά στους μαθητές της 2ης Τάξης.  

Τόσο οι δάσκαλοι, όσο και οι μαθητές προσευχήθηκαν όπως υποχωρήσει η πανδημία και ξεκινήσουν και πάλι τα δια ζώσης μαθήματα και οι εκδηλώσεις.  

Στιγμιότυπο από την προ ενός έτους απονομή των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.