Διορισμοί στην Μικτή Επιτροπή για το νέο Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής

0
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και οι αρχιερείς. Photos: © GOA/Dimitrios Panagos

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η συγκρότηση της Μικτής Επιτροπής για το νέο Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η προσθήκη επιπλέον ονομάτων προς συμπερίληψη στον κατάλογο των προς αρχιερατείαν εκλογίμων Επισκόπων, καθώς επίσης και άλλα τρέχοντα ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου που έλαβε χώρα την Πέμπτη.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του ανακοινωθέντος της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου:

 Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος συνεκάλεσε χθες την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο σε έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης για να θεωρήσει τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη ζωή της Εκκλησίας.

Στην αρχή ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε συνοδικούς αρχιερείς για την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου να συγκροτήσει Μικτή Επιτροπή για το νέο Σύνταγμα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής και να διορίσει τα από της πλευράς της Μητρός Εκκλησίας μέλη αυτής. Ως εκ τούτου, έθεσε προς συζήτηση την αναγκαιότητα του διορισμού των μελών από πλευράς της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως μέλη της αντιπροσωπείας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής να είναι:

α) ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος,

β) ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος,

γ) ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Βαρθολομαίος Mercado,

δ) ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. κ. Παύλος Καπλάνης,

ε) ο Εντιμολ. κ. Δημήτριος Λογοθέτης,

και στ) η Ερίτιμος κυρία Ανίτα Καρταλοπούλου.

Στη συνέχεια, η Ι. Επαρχιακή Σύνοδος:

1) αποφάσισε να προτείνει στη Μητέρα Εκκλησία επιπλέον ονόματα προς συμπερίληψη στον κατάλογο των προς αρχιερατείαν εκλογίμων.

2) διαπιστώσασα ότι παρήλθε ο πανδημιακός επικίνδυνος και έκτακτος χαρακτήρας της πληξάσης την χώρα μας ασθενείας του κορωνοϊου, εν δοξολογία προς τον φυλάξαντα την ανθρωπότητα εκ των χειρίστων αποτελεσμάτων ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριο, απεφάσισε την παύση των εκτάκτως προστεθεισών συγκεκριμένων αιτήσεων στα «ειρηνικά» της Θ. Λειτουργίας και των λοιπών ιερών ακολουθιών της εκκλησίας.

3) Τέλος αντηλλάγησαν μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και των συνοδικών Αρχιερέων σε πνεύμα αδελφικής αγάπης ευχές για την επερχόμενη νηστεία προ των Χριστουγέννων και την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Εκ της Αρχιγραμματείας

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.