Δηλώσεις Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

0
Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ενώ μιλά στους δημοσιογράφους για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μεταβαίνει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, όπως ανακοίνωσε σήμερα στα Λύμπια.

Στο πλαίσιο του ετήσιου μνημοσύνου του ήρωα της ΕΟΚΑ Μιχάλη Ολύμπιου, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι την ερχόμενη Τρίτη αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για μια σειρά από επαφές.

Σημείωσε ότι πέραν της παρουσίας του σε εκδήλωση που διοργανώνει η ομογένεια για τους εορτασμούς της 1ης Οκτωβρίου, όπου θα συμμετέχει ως ο κύριος ομιλητής, θα έχει και σειρά από άλλες επαφές.

Διευκρίνισε ότι έχουν διευθετηθεί επαφές με τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), τόσο με το γραφείο του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ όσο και με τον ίδιο τον Βοηθό του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ. Είπε ότι «θα γίνει από μέρους μας ενημέρωση αναφορικά με την υφιστάμενη κατάσταση, την επικρατούσα κατάσταση όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης στην Κύπρο και βεβαίως για τα θέματα που άπτονται των δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών στην πράσινη γραμμή».

«Θεωρώ ότι είναι μια σπουδαία ευκαιρία να υπάρχει μια σωστή, ορθολογιστή και κυρίως αντικειμενική ενημέρωση των ιδίων των αξιωματούχων και στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα, ώστε ακριβώς να δώσουμε την πραγματική διάσταση του θέματος», ανάφερε ο Υπουργός.

Ερωτηθείς ο Υπουργός Εσωτερικών εάν θα παρουσιάσει στοιχεία του προβλήματος, το οποίο υπάρχει κυρίως στην πράσινη γραμμή, ο κ. Νουρής απάντησε ότι θα «είναι πλήρης η ενημέρωση από τη δική μας πλευρά ακριβώς για να καταδείξουμε το πρόβλημα και το πού ακριβώς βρισκόμαστε σήμερα». «Και νομίζω ότι τέτοιες συναντήσεις είναι πάντοτε επωφελής, γιατί ακριβώς δεν υπάρχει από μέρους μας καμία απολύτως πρόθεση πέραν από τη διεκδίκηση των πραγματικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και σαν τέτοια αντιμετωπίζουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση», πρόσθεσε.

Ενημέρωσε επιπλέον ότι θα είναι προσκεκλημένος και σε μια άλλη εκδήλωση στην οποία θα είναι ομιλητής.

Στα πλαίσια της τριήμερους συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου-Ισραήλ διοργανώνεται στο New Jersey, εξήγησε, μια ημερίδα με θέματα, μεταξύ άλλων, το θέμα της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανάφερε ότι στη συγκεκριμένη συζήτηση θα είναι παρούσα και η αμερικανική πλευρά.

Είπε ότι εκεί θα δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθεί και ο ρόλος της Κύπρου που διαδραματίζει στην Ανατολική Μεσόγειο, «ιδιαίτερα δε μάλιστα μετά την πολύ σημαντική εξέλιξη και απόφαση της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών (ενν. πλήρης άρση εμπάργκο πώλησης όπλων) που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις μας είναι ενδεχόμενα στο καλύτερο επίπεδο που ήταν ποτέ».

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.