ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν την παραμονή και ανήμερα της 200ής επετείου της έναρξης της Ελληνικής Επαναστάσεως, 24 και 25 Μαρτίου 2021 αντίστοιχα και το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021.

Οι εκδηλώσεις, λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλει η πολιτεία για τις συναθροίσεις, θα λάβουν χώρα με αυστηρά περιορισμένο ατόμων και θα μεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα της οργάνωσης στο διαδίκτυο και τον λογαριασμό της στο Facebook.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι οι πρώτες που διοργανώνει η Ομοσπονδία έναν χρόνο μετά την πανδημία και θα ξεκινήσουν το μεσημέρι της Τετάρτης, 24 Μαρτίου 2021 και ώρα 1.00 μ.μ. με την τελετή έπαρσης της σημαίας στον ιστό της Ομοσπονδίας στο Μπόουλινγκ Γκριν στο Μανχάταν. Ανήμερα της εορτής και συγκεκριμένα στις 25 Μαρτίου 2021 και ώρα 6.00 μ.μ. θα λάβει χώρα η τελετή έπαρσης της σημαίας στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια και η καθιερωμένη εκδήλωση στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων με την συμμετοχή όχι παραπάνω από τριάντα ατόμων.

Από αριστερά οι Βασίλειος Γκουρνέλος, Τιμολέων Κακούρος, Νίκος ΜΠάρδης, Πάνος Σατζόγλου, Ιωάννης Κουταλής και Νικόλαος Βέλιος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου και ώρα 1.00 μ.μ. θα λάβει χώρα η τελετή έπαρσης της σημαίας στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας με την παρουσία και χορευτικών.

Η οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων με επικεφαλής τον πρόεδρο της επιτροπής παρελάσεως του 2020 Βασίλειο Γκουρνέλο, τον πρόεδρο της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας και συνάμα υπεύθυνο της Επιτροπής Λευκώματος του 2020 Νίκο Μπάρδη και τον συντονιστή της επιτροπής των προέδρων Τιμολέοντα Κακούρο, το βράδυ της Δευτέρας παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια και τόνισαν ότι έχουν ήδη λάβει την άδεια για την εκδήλωση στο Μπόουλινγκ Γκριν στο Μανχάταν και αναμένουν την τελική έγκριση για την εκδήλωση της Πλατείας Αθηνών.  

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας επεσήμαναν ότι είναι η δεύτερη χρονιά που δεν διοργανώνουν παρέλαση στη Νέα Υόρκη, λόγω της πανδημίας και ευχήθηκαν όπως το 2022 τους αξιώσει ο Θεός να διοργανώσουν μία επί πλέον παρέλαση.

Σε πρώτο πλάνο η Μις Ελληνική Ανεξαρτησία Δέσποινα Αναστασίου, αριστερά και η Αικατερίνη Τσαμπά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο Κωνσταντίνος Πρέντζας, αριστερά και ο Γιώργος Τσέρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο το οποίο έχει σημαιοστολιστεί. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.