ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Επιτροπή Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με πρόεδρο τον Τζον Κατσιματίδη, του πρώτου της τάξεως των λαϊκών στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν κατάφερε να προσκομίσει εγγράφως, ως όφειλε, τις δεσμεύσεις της για την έλευση και την φιλοξενία του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς με συνέπεια να καταστεί αδύνατη η έλευσή τους στην παρέλαση της ομογένειας.

Πρόκειται για την πρώτη αστοχία του κ. Κατσιματίδη και των συνεργατών του, που έχουν την προεδρία της Επιτροπής Παρελάσεως της 5ης Ιουνίου 2022 καθώς και των συμπροέδρων Νίκου Μπάρδη και Δημητρίου Καλαμαρά που εκπροσωπούν το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο και την Πλειοψηφία της Επιτροπής των Προέδρων, αντίστοιχα.

Ο αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός, διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου Προεδρίας της Δημοκρατίας στην επιστολή της 3ης Μαϊου 2022 προς τον κ. Γιάννη Κατσιματίδη ανακοινώνει την αδυναμία εκπλήρωσης του αιτήματός τους για την συμμετοχή του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και μεταξύ άλλων γράφει: «Δεδομένου ότι δεν υπήρξαν εγγράφως οι δεσμεύσεις σας, που απαιτούνται, τόσο για την επεξεργασία του αιτήματος, όσο και για την δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών με το ΥΠΕΞ και την Αμερικανική Πρεσβεία, ο χρόνος που απομένει δεν επαρκεί για την άρτια οργάνωση και προετοιμασία μιας αποστολής του υψίστου τιμητικού αγήματος της Χώρας στο εξωτερικό».   

«Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις εορταστικές σας εκδηλώσεις», καταλήγει η επιστολή του Αντιναυάρχου.

Πληθαίνουν τα διλήμματαα

Η απόφαση της Πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων – εν μέσω των πυρετωδών προσπαθειών για την διοργάνωση της παρελάσεως – να αποταθεί στο Δικαστήριο και να ζητήσει την ακύρωση των εκλογών και προστατευτικά μέτρα εναντίον του διοικητικού συμβουλίου που εκλέχτηκε στις εκλογές της; 19ης Σεπτεμβρίου 2022 στο προαύλιο της Ομοσπονδίας έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό όχι μόνο στα στελέχη της Επιτροπής Παρελάσεως, αλλά και γενικότερα στην ομογένεια.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Δημήτριο Καλαμαρά – κατά παράβαση της εντολής του Δικαστή κατάφερε να παγώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ήλεγχε το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο με επικεφαλής τον κ. Γεώργο Γεωργόπουλο. Το πάγωμα αυτό είναι πρόσκαιρο καθώς την ερχόμενη Τρίτη, 10 Μαϊου 2022 οι ενάγοντες και εναγόμενοι θα παρουσιαστούν εκ νέου ενώπιου του Δικαστή και δεν αποκλείεται ο Δικαστής να δώσει την οριστική λύση στον πολύμηνο εμφύλιο σπαραγμό στον οποίο έχει βυθιστεί η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Εάν ο δικαστής απορρίψει τα αιτήματα της Επιτροπής υπό του κ. Δημητρίου Καλαμαρά τα πράγματα θα λάβουν απρόσμενες εξελίξεις διότι θα υποχρεωθούν να παραδώσουν τα κλειδιά του Σταθάκειου στο εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο.

Τις τελευταίες ημέρες αρκετά στελέχη της ομογένειας της Νέας Υόρκης τόσο κατά την διάρκεια των συσκέψεων και εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στην Μητροπολιτική Περιοχή, όσο και κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τις αναμνήσεις έθεσαν ευθέως το δίλημμα: «Τι συμφέρει να πάμε σε μια αναιμική και αδύναμη παρέλαση, ή να την ακυρώσουμε;».

Πρόκειται για ένα σοβαρό δίλημμα το οποίο δεν σχετίζεται μόνο με τις αδυναμίες και τις αστοχίες της επιτροπής παρελάσεως, αλλά και πρακτικά ζητήματα, όπως το θέμα του μειωμένου αριθμού δηλώσεων συμμετοχής στην παρέλαση, της αδυναμίας εξασφάλισης φιλαρμονικών και των αρμάτων.

Το δίλημμα αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου που έχουν προγραμματιστεί οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της παρέλασης, είναι η εβδομάδα των εξετάσεων και των αποφοιτήσεων και των εορτών που διοργανώνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και οι οικογένειες των αποφοίτων για να εορτάσουν τα επιτεύγματα τους.

Είναι η εβδομάδα που οι κοινότητες έχουν προγραμματίσει τα ελληνικά φεστιβάλ, καθώς επίσης και η εβδομάδα με τα περισσότερα μυστήρια βάπτισης, αρραβώνων και γάμων.

Είναι επίσης η πρώτη εβδομάδα του 15ήμερου Προσκυνηματικού Ταξιδιού με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο στην Κωνσταντινούπολη, στην Σμύρνη και στην Καππαδοκία και για τον εορτασμό της ονομαστικής εορτής του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου.  

Πανομογενειακή συγκέντρωση

Σήμερα, Πέμπτη, στο Σταθάκειο Κέντρο θα συνέλθει η πανομογενειακή συνέλευση, προκειμένου να ενημερωθεί η ομογένεια για την πορεία των προετοιμασιών για την παρέλαση και υπάρχουν πολλά εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των οποίων και η επιλογή των τελεταρχών τα οποία πρέπει να δρομολογηθούν.    

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/o-arxiepiskopos-tha-igithei-proskynimatos-stin-poli-smirni-kai-kapadokia-stis-arhes-iouniou/ https://www.anamniseis.net/korifonetai-o-golgothas-tis-omospondias-stis-10-maiou-i-apofasi-tou-dikastiriou/

- Advertisement -

1 COMMENT

 1. Ερχετ’ημερα , φεύγει ο ήλιος
  σαν τρομαγμένα πουλιά
  τα όνειρά μας φεύγουν
  από της σκέψης τα κελιά
  τα όνειρά μας σβήσανε πάλι
  σαν τρεμάμενα κεριά.
  Όπως βλέπετε αγαπητοί ομογενείς
  είμεθα εξαρτημένοι και από την Εκκλησία
  και από την Ελληνική πολιτεία.
  Από το Φανάρι και τον “Ελπιδοφόρο “ και
  τους Έλληνες πολιτικούς.
  Και οι δύο αυτοί παράγοντες εργάζονται
  πυρετωδώς υπέρ της διχόνοιας, υπέρ της
  διάσπασης της Ομογένειας και τούτο γιατί
  δεν υπήρξαν οραματιστές ανάμεσά μας , να
  την αξιοποιήσουν και να την κάνουν κράτος
  εν κράτη ( εννοώ και τα δυό κράτη), όλοι
  όσοι πέρασαν από τα έδρανα της Διοίκησης….
  απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων,
  ήταν όλοι τους τσιράκια του ΕΓΩ τους, της
  Αρχιεπισκοπής που επί των ημερών του
  σημερινού Αρχιέισκόπου έχει χάσει και τον
  ρόλο της και τον προσανατολισμό της και
  των πολιτικών της Πατρίδας.
  Μεγαλύτερος εμπαιγμός προς την Ομογένεια,
  από την κατάπτιστη άρνηση εκ μέρους της
  Ελληνικής πολιτείας , της συμμετοχής της
  Ευζωνικής Προεδρικής φρουράς στην
  παρέλαση δεν υπάρχει και όλα δείχνουν πως
  υπήρξε προσυνεννόηση με κάποιους …..εδώ τους
  οποίους θα πρέπει να μάθουμε. Μεγάλος ο
  εξευτελισμός για όλη την Ομογένεια αλλά
  κυρίως για τον Πρόεδρο της Επιτροπής
  παρελάσεως “ ΠΑΤΡΙΩΤΗ και ΑΡΧΟΝΤΑ” Γιάννη
  Κασηματίδη , ο οποίος αν δεν ανήκει στην
  ομάδα προσυνεννόησης θα πρέπει να τα κάνει
  όλα γυαλιά καρφιά.
  Αν είχαμε οραματιστές θα μπορούσαμε να
  είχαμε το δικό μας αντίγραφο της Προεδρικής
  φρουράς μέσα από την Ομογένεια. Οι
  περισσότερες από τις 500 κοινότητες διδάσκουν
  Ελληνικούς χορούς και θα μπορούσαμε να βρούμε
  Ελληνόπουλα Τσολιάδες που θα έκαναν θαύματα.
  Θα τους ονομάζαμε ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΡΟΥΡΑ που
  θα προπορευόταν της παρέλασης και θα μας έκαναν όλους υπερήφανους. Θα ακολουθούσαν
  ταλαντούχα χορευτικά συγκροτήματα και μετά το
  υπόλοιπο σώμα της παρέλασης.
  Χθες έλεγα σε κάποιο φερέλπιδα νέο ( τον
  Πρόεδρο του Κοραή) πως αν τελικά γίνει η
  παρέλαση φοβάμαι πως θα είναι η τελευταία στην
  5η λεωφόρο. Εύχομαι να μην συμβεί, όμως όλα
  δυστυχώς βαδίζουν προς αυτήν την κατεύθυνση,
  γιατί μας διέλυσαν , Το Φανάρι , οι πολιτικοί της
  Πατρίδας και οι κοντόφθαλμοι, καλαμοκαβαλάρηδες της ομογένειας , που αντί
  να κοιτάζουν τ’αστρα κοίταζαν και συνεχίζουν
  να κοιτούν τα πόδια τους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.