Δεκαετή κάθειρξη στη γραμματέα του Αγ. Γεώργιου στο Όσεαν Σίτι, Μέριλαντ

0
Αριστερά η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Όσεαν Σίτι του Μέριλαντ, ενώ δεξιά η γραμματέας της κοινότητας που καταδικάστηκε για ληστεία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκαετή ποινή κάθειρξης επέβαλε το δικαστήριο «Worcester Circuit Court» στην πρώην γραμματέα της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Ocean City του Μέριλαντ, Teresa M. Kolacz, που στο διάστημα των δύο προηγούμενων ετών υπεξαίρεσε το ποσό των $141.609 από το ταμείο της κοινότητας.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε ανακούφιση στα στελέχη και στα μέλη της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας τα οποία προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συγκεντρώσουν χρήματα για το ναό, καθώς επίσης και για την υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της κοινότητας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πέτρος Γκικουρίας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι τα χρήματα έχουν κάνει ήδη φτερά και ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της κατηγορούμενης είναι άδειοι.  Τόνισε επίσης ότι κινήθηκαν δικαστικά ούτως ώστε να αποζημιωθούν από την οικογένειά της που οικειοποιήθηκε τα χρήματα της κοινότητας.

Η Εισαγγελία της κομητείας Worcester County μέσω μιας ανακοίνωσης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξιχνίαση των εγκληματικών πράξεων και την καταδίκη της κατηγορούμενης και τόνισε ότι καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη και ότι θα εκτίσει την ποινή της σε πολιτειακή φυλακή.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι η 51χρονη Teresa M. Kolacz στο διάστημα των δύο ετών από το 2016 μέχρι και το 2018 υπεξαίρεσε $141.609 από το ταμείο της κοινότητας.

Τα χρήματα αυτά, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, προέρχονταν από τις δωρεές των μελών και των φίλων, καθώς επίσης και από την ενοικίαση των κτιρίων της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Όσεαν Σίτι του Μέριλαντ.

Η κατηγορούμενη παραδέχτηκε ότι υπεξαίρεσε τα χρήματα είτε αναγράφοντας επιταγές της κοινότητας στο όνομά της, είτε παρακρατώντας τα μετρητά, τα οποία έδιναν οι ομογενείς.

Οι έρευνες για την υπεξαίρεση των χρημάτων, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις, ξεκίνησαν στις15 Μαϊου 2018, μετά από καταγγελία των ηγετών της κοινότητας.  Η αστυνομία είχε συλλάβει την κατηγορούμενη και άρχισε την έρευνα σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές και την ηγεσία της κοινότητας.

Στις 16 Ιουλίου 2018 η εισαγγελία της Κομητείας Worcester εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και την επόμενη 17 Ιουλίου 2018 η κ. Kolacz παραδόθηκε στους ντεντέκτιβς του Όσεαν Σίτι και οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστή όπου της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ληστεία πάνω από εκατό χιλιάδες δολάρια και έντεκα επί πλέον κατηγορίες για πλαστογραφία.

Αρχικά ο δικαστής διέταξε την κράτησή της χωρίς εγγύηση και οδηγήθηκε στο κρατητήριο της «Worcester County Jail». Στις 20 Ιουλίου επανεξέτασε την υπόθεσή της και η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση $50.000.

Η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Όσεαν Σίτι είναι μια από τις νεότερες κοινότητες της πολιτείας του Μέριλαντ, η οποία ανήκει στη Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης. Οι προσπάθειες για την ίδρυση της κοινότητας ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 1984 και η πρώτη λειτουργία έλαβε χώρα στις 22 Ιουνίου 1985.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.