ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες στελέχη και μέλη της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας το μεσημέρι της Παρασκευής, 28 Αυγούστου 2020 έζωσαν τις ποδιές, φόρεσαν τις προστατευτικές μάσκες και τα γάντια και κατευθύνθηκαν στα πόστα τους.

Άλλοι στην κουζίνα της κοινότητας, άλλοι στις ψησταριές, άλλοι στο ζαχαροπλαστείο, άλλοι στο ταμείο και  άλλοι στην υποδοχή των ομογενών και των άλλων κατοίκων του Άπερ Ντάρμπι που λατρεύουν την ελληνική γαστρονομία.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γρηγόριος Γκίλμπερντ, τέλεσε τον αγιασμό και ευχήθηκε επιτυχίες στο 40ό φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται υπό την σκιά του κορωνοϊού. Ο π. Γκίλμπερτ συνεχάρη τους εθελοντές για την αγάπη τους για την κοινότητα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους χορηγούς τους φεστιβάλ, οι οποίοι με την γενναιοδωρία τους τους παρέχουν την δυνατότητα να περιορίσουν το κόστος και να αυξήσουν τα έσοδα τα οποία διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και την συνέχιση του εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και φιλανθρωπικού έργου.  

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μιχάλης Οικονόμου (καθήμενος) με την κόρη του Ντίνα (Κωνσταντίνα) και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Βασιλείου.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε χθες Παρασκευή και θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο, Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 7.00 μ.μ.

Αν και έχει τα ίδια χαρακτηριστικά που είχαν όλα τα προηγούμενα, εντούτοις διαφέρει σημαντικά διότι στερείται των πολιτιστικών δρώμενων, του λούνα παρκ και γενικότερα της ψυχαγωγίας.

Οι επισκέπτες παραγγέλλουν μέσω της ιστοσελίδας www.udgreekfest.com  είτε δια τηλεφώνου στο (610) 352–7212 τα φαγητά και τα γλυκά της αρέσκειάς τους, προπληρώνουν μέσω πιστωτικών είτε χρεωστικών καρτών και περιορίζουν στο ελάχιστο τον χρόνο παραμονής τους στον χώρο του φεστιβάλ.

Στο στιγμιότυπο διακρίνονται οι Νίκη Μπότου, Θάλεια Νικολαϊδη και Φωτούλα Στεργίου, οι οποίες ασχολήθηκαν με το ταμείο του Ελληνικού Φεστιβάλ του Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Το φεστιβάλ, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις, είχε προγραμματιστεί για τον Μαϊο 2020, αλλά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το κοινοτικό συμβούλιο με επικεφαλής τον Μιχάλη Οικονόμου και η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ αποφάσισαν να το μεταφέρουν στον Αύγουστου, καθώς ήρθησαν ήδη αρκετά περιοριστικά μέτρα για τις συναθροίσεις.

Το φεστιβάλ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ερανικές εκδηλώσεις τις μεγαλωνύμου κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι της Πενσιλβάνιας, που, ως γνωστόν, είναι μια από τις ακμάζουσες και δυναμικές κοινότητες της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

Οι εθελοντές Φώτης Μυλωνάς, Χαράλαμπος Καραπαναγιωτίδης και Σπύρος Καράλης, οι οποίοι εργάστηκαν στην κουζίνα.

Ελληνικό Σχολείο

Η κοινότητα διατηρεί το δικό της Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο, το οποίο είναι ένα από τα πιο προηγμένα της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου 2020 και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα διεξαχθούν διαδικτυακά.

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 μ.μ. ο ιερατικός προϊστάμενος π. Γρηγόριος Γκίλμπερντ θα τελέσει τον αγιασμό και θα κηρύξει την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Ο αγιασμός θα γίνει δια ζώσης τηρώντας με ευλάβεια τους κανόνες για τις συναθροίσεις, με προστατευτικές μάσκες και τις αποστάσεις.

Αμέσως μετά οι δάσκαλοι θα συναντηθούν με τους μαθητές και θα τους ενημερώσουν για το σχολικό πρόγραμμα και συνάμα θα μοιράσουν τα σχολικά κείμενα.

Οι σπανακόπιτες τις οποίες προετοίμασαν με ιδιαίτερο μεράκι οι κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.
Η ψησταριά με το εύγευστο κεμπάπ.
Η ψησταριά με τα παγιδάκια.
Τα εύγευστα κοτόπουλα.
Η πολύχρωμη ελληνική σαλάτα που προτιμούν οι ομογενείς και οι Αμερικανοί συμπολίτες τους στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.
Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα από τα πιο φημισμένα ήδη ζαχαροπλαστικής του φεστιβάλ του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.
Το πανό του Ελληνικού Φεστιβάλ του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.