Δεύτερη Αναστάσιμη δωρεά της κοινότητας του Μπρούκβιλ στο Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης

0
Σε πρώτο πλάνο ο π. Παντελεήμων Παπαδόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και η πρόεδρος της κοινότητας Στέφανι Κλαρκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ του Λονγκ Αϊλαντ την προηγούμενη εβδομάδα προσέφερε την δεύτερη μεγάλη δωρεά στο Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του για τους δεινοπαθούντες της γενέτειρας και τις μηνιαίες διανομές τροφίμων.

Πρόκειται για την δωρεά $22.000 τα οποία προέρχονται από τις δωρεές της κοινότητας, της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και τις προσωπικές δωρεές της προέδρου της κοινότητας, Στέφανι Κλαρκ της προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Σοφίας Ζαχαριάδη, του π. Διονυσίου Στρούζα και της πρεσβυτέρας και άλλων στελεχών της κοινότητας.

Η εν λόγω δωρεά δόθηκε λίγες ημέρες πριν την πασχαλινή διανομή τροφίμων του Ιδρύματος στην Αθήνα και  είναι η δεύτερη μεγάλη τόσο χρονικά, όσο και ως προς τα ποσά που προσφέρθηκαν. Η πρώτη μεγάλη δωρεά, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν προϊόν της προ τριών ετών εκστρατείας «Spin Challenge» και από την οποία κατάφεραν να συγκεντρώσουν $80.000.

Οι έφηβοι και οι νέοι οποίοι συμμετείχαν στην προ τριών ετών “Spin Challenge” για την ενίσχυση του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης. Φωτογραφία: Αρχείο Ντίνου Αυλωνίτη.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος  κ. Κώστας Ζαχαριάδης κληθείς από τις «Αναμνήσεις» να σχολιάσει το γεγονός δήλωσε: «Το Hellenic Relief  θέλει να ευχαριστήσει την κοινότητα της Αναστάσεως του Σωτήρος για την ενίσχυση του ταμείου μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερες οικογένειες στην Ελλάδα. Θα δοθούν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι σε όσους περισσότερους μπορούμε που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη κοινότητα έχει βοηθήσει στο παρελθόν και συνεχίζει να βοηθάει. Ευχόμεθα σε όλους καλή ανάσταση υγεία και ευτυχία στις οικογένειές τους. Πολλές ευχές και τις ευχαριστίες μας στην πρόεδρο της Φιλόπτωχου Σοφία Ζαχαριάδη, την πρόεδρο της κοινότητας Stephanie Clark και πολλές ευχαριστίες στον ιερατικό προϊστάμενο π. Παντελεήμονα Παπαδόπουλο».

Ο αθλητικογράφος και στυλοβάτης του εν λόγω ιδρύματος, κ. Ντίνος Αυλωνίτης έγραψε: «Οι συνέπιες τις πανδημίας έχουν επηρεάσει κάθε κοινωνική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) με δεκαετή δράση στον ομογενειακό χώρο και σημαντική προσφορά αλληλεγγύης στη γενέτειρα με μηνιαία προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε άτομα και οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση δεν εξαιρείται από τον κανόνα με τα ταμειακά αποθέματα του Ιδρύματος να εξαντλούνται.

Ευτυχώς, σαν από μηχανής Θεός – στο παραπέντε – η κοινότητα της Αναστάσεως στο Brookville προσέφερε το ποσό των $22 χιλιάδων δολαρίων και με τον τρόπο αυτό θα δοθει η δυνατότητα στο Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης να διανείμει στην Ελλάδα σε όσους περισσότερους γίνεται τα απαραίτητα για το Πασχαλινό τραπέζι».

Η επιστολή της κοινότητας της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ, η οποία φέρει τις υπογραφές των π. Παντελεήμονα Παπαδόπουλου,. Στέφανι Κλαρκ και Σοφίας Ζαχαράκη.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.