$80.000 από την κοινότητα της Αναστάσεως για πασχαλινή διανομή τροφίμων στη γενέτειρα

0
Η ομάδα στατικής ποδηλασίας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι ερανικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ του Λονγκ Αϊλαντ για την παροχή βοήθειας στους δεινοπαθούντες της οικονομικής κρίσης στη γενέτειρα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation)

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 και την Κυριακή και κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των $80.000, τα οποία θα διατεθούν για την πασχαλινή διανομή τροφίμων που θα λάβει χώρα στις 24 Απριλίου 2019 στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Ξανθός μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η ιδέα για τη διοργάνωση του εράνου τέθηκε επί τάπητος τον περασμένο Οκτώβριο, ούτως ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα για τη διανομή των Χριστουγέννων. Επειδή ο χρόνος δεν επαρκούσε για να συγκεντρώσουν ένα αξιόλογο ποσό αποφάσισαν να διοργανώσουν τον έρανο εν όψει του Πάσχα.

Από αριστερά: Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Ανδρέας Βυθούλκας, Προκόπης Ζέρβας, Κώστας Ζαχαριάδης, Στέλιος Τακετζής και ο πρόεδρος Δημήτρης Ξανθός. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Προ δύο περίπου μηνών επέλεξαν να κάνουν κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης. Αποφάσισαν να διοργανώσουν έναν ποδηλατικό αγώνα με την επωνυμία «Spin Challenge»  στον κλειστό χώρο «SoulCycle» στο Roslyn Heights του Λονγ Αϊλαντ, ούτως ώστε να δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερα μέλη και φίλους να συνδράμουν. Κάθε ποδηλάτης έπρεπε να δώσει το δικό του αγώνα συλλογής χρημάτων γι αυτό το σκοπό.

Την ιδέα αυτή στήριξε με πάθος και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Ανδρέας Βυθούλκας και μάλιστα εξέπληξε τους πάντες με το προσωπικό του παράδειγμά.

Το Σάββατο οι ποδηλάτες συμμετείχαν στον «ποδηλατόδρομο» με στατικά ποδήλατα και πέρασαν μοναδικές και αξέχαστες στιγμές. Την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια παρακάθησαν στο γεύμα το οποίο προσέφερε το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης.

Ανώνυμη δωρεά

Κατά τη διάρκεια του γεύματος μια ομογενής μόλις ανακοινώθηκε ότι συγκέντρωσαν $67.000 και ότι υπολοίπονταν $13.000 για την επίτευξη του στόχου, σηκώθηκε όρθια και ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει εξ ιδίων $13.000 με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Η ανώνυμη αυτή δωρεά είναι η μεγαλύτερη ατομική δωρεά στο “Spin Challenge” και είναι χίλια δολάρια περισσότερα από τα χρήματα που συγκέντρωσε ο Σωτήρης Παναγίας, ο οποίος απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Οι προσπάθειες των “Αναμνήσεων” για να εντοπίσουν τη δωρήτρια απέβησαν άκαρπες διότι τόσο ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ανδρέας Βυθούλκας και ο πρόεδρος Δημήτρης Ξάνθος, όσο και τα ηγετικά στελέχη του Ιδρύματος Αληλεγγύης σεβάστηκαν στο ακέραιο τη βούληση της δωρήτριας.

Ο διακεκριμένος σεφ Προκόπης Ζέρβας με τη βοήθεια του Αλέξανδρου Αυλωνίτη προετοίμασαν το πλουσιοπάροχο νηστίσιμο γεύμα, ενώ τα στελέχη του Ιδρύματος και τα ηγετικά στελέχη της κοινότητας ανέλαβαν τα σερβιρίσματα εκφράζοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την ευαρέσκειά τους και την ευγνωμοσύνη για όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

Στιγμιότυπο από την ποδηλασία. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Ο κ. Ξάνθος συνεχάρη τα σαράντα τέσσερα μέλη της κοινότητας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και διευκρίνισε ότι  τα βραβεία απονέμονται ανάλογα με τα χρήματα που συγκέντρωσε ο κάθε ένας.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο Σωτήρη Παναγία που συγκέντρωσε δώδεκα χιλιάδες δολάρια, το δεύτερο στην πρόεδρο της Φιλοπτώχου Βασιλιάνα Φακίρη και το τρίτο στον ιερατικό προϊστάμενο, π. Ανδρέα Βυθούλκα.

Ο κ. Ξάνθος επεσήμανε ότι η επιτυχία οφείλεται στη σύμπνοια και στην ομόνοια που επικρατεί στους κόλπους της κοινότητας και στην αγάπη τους για την Ελλάδα.

Η κοινότητα της Αναστάσεως είναι μια από τις νεότερες κοινότητες του Λονγκ Αϊλαντ η οποία το 2005 μετακόμισε από το Γκελν Κόουβ στις νεόδμητες εγκαταστάσεις στο Μπρούκβιλ.

Οι εγκαταστάσεις αυτές την εποχή θεωρούνταν υπεραρκετές, διότι ουδείς μπορούσε να συλλάβει τις προοπτικές που υπήρχαν. Σήμερα εν έτη 2019 οι εγκαταστάσεις αυτές δεν επαρκούν διότι το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο έχει 250 μαθητές και το Κατηχητικό Σχολείο διακόσιους. Παράλληλα έχουν επτά ομάδες μπάσκετ και άλλων αθλημάτων.

Ο σέφ Προκόπης Ζέρβας και ο Κώστας Ζαχαριάδης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τα μέλη της κοινότητας για τη γενναιοδωρία τους. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Η πρόσφατη γενική συνέλευση της κοινότητας αποφάσισε ομόφωνα να επεκτείνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις προκειμένου να προστεθούν τέσσερις επί πλέον αίθουσες διδασκαλίας και να ανεγείρουν ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο ούτως ώστε να μπορέσουν περισσότεροι μαθητές και αθλητές να παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα της κοινότητας.

Ερωτηθείς πότε θα ξεκινήσουν τα έργα ο κ. Ξάνθος επεσήμανε ότι αν καταφέρουν να εξασφαλίσουν τις άδειες εγκαίρως θα ξεκινήσουν στα τέλη του έτους και φιλοδοξούν να τελέσουν τα εγκαίνια εν όψει της 45ης επετείου της ιδρύσεως της κοινότητας.

Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης

Ο Στέλιος Τακετζής και ο Ντίνος Αυλωνίτης, οι οποίοι συμμετείχαν στις ερανικές εκδηλώσεις μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για την κοινότητα και τόνισαν ότι ανέλαβαν μια καινοτόμα για τα δεδομένα της ομογένειας προσπάθεια, η οποία παρείχε τη δυνατότητα σε τετρακόσιους περίπου ομογενείς να προσφέρουν τον οβολό τους.

«Η αγάπη του κόσμου για τη γενέτειρα και τους δεινοπαθούντες της κρίσης έκανε τη διαφορά και θα μας παράσχει τη δυνατότητα να διοργανώσουμε με μεγάλη επιτυχία την πασχαλινή διανομή που θα λάβει χώρα στις 24 Απριλίου 2019», επεσήμανε ο κ. Τακετζής υπενθυμίζοντας ότι στην επικείμενη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου θα αποφασίσουν σε ποιες πόλεις πέραν της Αθήνας θα προσφέρουν τα δώρα των μελών της κοινότητας της Αναστάσεως καθώς επίσης και τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν από την επικείμενη συναυλία.

Αριστερά ο Κερκυραίος σεφ Προκόπης Ζέρβας με το βοηθό του Αλέξανδρο Αυλωνίτη. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Ο Ντίνος Αυλωνίτης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι το διήμερο των εκδηλώσεων στο Μπρούκβιλ ήταν πλούσιο σε συγκινήσεις και εκπλήξεις μεταξύ των οποίων και της κυρίας η οποία όταν άκουσε τον πρόεδρο Δημήτρη Ξάνθο να λέει ότι συγκέντρωσαν $67.000 και ότι δεν κατάφεραν να φτάσουν το στόχο των $80.000 δήλωσε ότι προσφέρει το υπόλοιπο ποσό.

«Οι ομογενείς όταν αντιλαμβάνονται την ανάγκη και κυρίως όταν γνωρίζουν ότι τα χρήματα που προσφέρουν από το υστέρημά τους λαμβάνουν τόπο προσφέρουν και οι περισσότεροι, μάλιστα, από το υστέρημά τους», επεσήμανε ο κ. Αυλωνίτης.

Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο

Το Ίδρυμα Ελληνικής Αλληλεγγύης (The Hellenic Relief Foundation) και το συγκρότημα Μικρόσκοσμος την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 5.30 θα διοργανώσουν στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι (20-41 Steinway St., Astoria NY, 11105) στην Αστόρια ένα αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο.

Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή από τη Σμύρνη, τον Πειραιά εώς και την Αμερική με πρωταγωνιστές τους τραγουδιστές Γρηγόρη Μανινάκη, Αγγελική Ψώνη, Έλενα Τουμαρά,  τη Χορωδία, την Ορχήστρα Μικρόσκοσμος και τον Στέλιο Τακετζή στην αφήγηση.

Το ήμισυ των εσόδων από τις πωλήσεις των εισιτηρίων και όλες οι δωρεές θα διατεθούν για την παροχή βοήθειας στους δεινοπαθούντες της γενέτειρας. Για πληροφορίες (954) 294-7680, είτε στο (347) 201-1821 ή μέσω email στο gkangm@aol.com info@hellenicrelief.org

Στιμγιότυπο από την ποδηλασία. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.