Ατομική έκθεση Απόστολου Χαντζαρά στην Broome Street Art Gallery

Η αφίσα της έκθεσης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο διακεκριμένος Έλληνας ζωγράφος και αγιογράφος Απόστολος Χαντζαράς ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης «Fighters N’ Lovers», που θα φιλοξενηθεί στην ομογενειακή γκαλερί Broome Street Art Gallery στο Σόχο του Μανχάταν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα το βράδυ του Σαββάτου 1ης Ιουνίου 2024 και ώρα 6.30 μ.μ. στην ελληνική γκαλερί στην διεύθυνση  διεύθυνση 519 Broome Street, στο Soho της Νέας Υόρκης και αναμένεται να συμμετάσχουν καλλιτέχνες και γενικότερα άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και τα τέλη του καλοκαιριού.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης τίπου

Στην καρδιά του Σόχο, την πιο καλλιτεχνική γειτονιά του Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όπου βρίσκονται όλες οι κορυφαίες γκαλερί του κόσμου, ταξιδεύει ο Apos (κατά κόσμον Απόστολος Χαντζαράς) και το έργο του.

Η ατομική έκθεση του σημαντικού Έλληνα εικαστικού, που αποτελεί τη νέα ανακάλυψη του αμερικανικού φιλότεχνου κοινού, εγκαινιάζεται το Σάββατο, 1η Ιουνίου 2024, στην Broome Street Art Gallery (18:30) με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Fighters N’ Lovers”.

Η γκαλερί βρίσκεται στην ομώνυμη πολυσύχναστη Broome Street, όπου συγκεντρώνονται όλα τα μεγάλα brands της μόδας και της εστίασης. Εκεί ο Apos, όπως είναι γνωστός στους Αμερικανούς, συνδιαλέγεται και επεξεργάζεται την πλούσια εμπειρία του στη Νέα Υόρκη, όπου διαμένει τον τελευταίο καιρό και συνεχίζει την ζωγραφική του ανάγνωση της μεγαλούπολης.

Στην ατομική του έκθεση παρουσιάζει τρία πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

Τους δικούς του fighters-παλαιστές, boxer με φτερά αρχαγγέλου, ήρωες με δράκους που μετασχηματίζονται την ίδια στιγμή σε art lovers και εραστές της ζωής, καθώς και υπέροχα λουλούδια, σήμα κατατεθέν του.

Μπαίνει σε έναν γόνιμο διάλογο μετασχηματίζοντας τον ήρωα των ομηρικών επών και της αρχαίας τραγωδίας σε έναν σύγχρονο ήρωα εμπνευσμένο από το σήμερα.

Τον απασχολεί πως η εποχή μας δημιουργεί τον πανίσχυρο λαϊκό ήρωα, εκείνον που μπορεί να ακροβατεί ανάμεσα στη δύναμη, αλλά και την τρυφερότητα, την αγιότητα και την πνευματικότητα παράλληλα.

Ο boxer του μπορεί να παλεύει στο ρινγκ, αλλά και να χαϊδεύει ένα περιστέρι. Οι μηχανές δημιουργούν τον σπινθήρα, δίνουν την ανάφλεξη για να εκκινήσει ο απλός ήρωας της καθημερινότητας μας.

Στη Νέα Υόρκη την πόλη των μεγάλων αντιθέσεων, το έργο του Apos λειτουργεί ως καταλύτης: «Για μένα η ζωγραφική είναι μια καταγγελία του αισθήματος. Λατρεύω τους παλαιστές που μετά τη μάχη που δίνουν, τα πρόσωπά τους παίρνουν μια αγιότητα. Παλεύουν για να υπερβούν τον άνθρωπο και να γίνουν ήρωες. Πάντα αναζητώ τον ήρωα μέσα στα έργα μου. Εκείνον που μπορεί να είναι μισός Θεός και μισός άνθρωπος. Ψάχνω το διάκενο μεταξύ ανθρώπου και ήρωα. Αυτό που συμπιέζει τον άνθρωπο ψυχικά για να αναπτυχθεί ο ήρωας», λέει ο ίδιος ο ζωγράφος.

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024, 18:30.

Διάρκεια έκθεσης: Καλοκαίρι 2024.

Broome Street Art Gallery: 519 Broom Stret, 2nd floor, Soho, 10013 New York, NY, τηλ. 347 204-6368

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.broomestreetart.com, είτε μέσω email στο info@broomestretart.com

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.