Αστυνομία: η επίθεση στο Ελληνικό Προξενείο είναι προϊόν αντιγραφής

0
256
Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανατροπή στο αρχικό σενάριο ότι ο ύποπτος για την επίθεση στο Ελληνικό Προξενείο είναι το ίδιο άτομο με τον δράστη των επιθέσεων, σε αλλά τέσσερα προξενεία στο Μανχάτταν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κανάλι 7 (ABC7NY) η Αστυνομία αποδίδει την πράξη βανδαλισμού στο Ελληνικό Προξενείο, σε δράστη που πιθανόν να αντέγραψε την μέθοδο από τον συλληφθέντα.

Το ρεπορτάζ του καναλιού συμπεριλάμβανε και βίντεο, στο οποίο ο δράστης κρατάει μια σακούλα με πέτρες και σπάει τα τζάμια της εισόδου σε ένα προξενείο.

Πρόκειται για κάτοικο από την Καλιφόρνια, 34 ετών, που ακούει στο όνομα Ρεζά Μασαγιεκί και προέβη στους βανδαλισμούς διότι όπως ισχυρίστηκε δεν έβρισκε δουλειά στη Νέα Υόρκη. Ο Μασαγιεκί είναι άστεγος και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Ο υπαστυνόμος Κέλβιν Μπλέικ που μίλησε στην διάρκεια του ρεπορτάζ στο κανάλι 7, αναφέρει ότι ο δράστης που συνελήφθη κατηγορείται μόνο για τις επιθέσεις στα τέσσερα προξενεία.

Δηλαδή στα Προξενεία της Λετονίας, της Ουκρανίας, της Βενεζουέλας και της Γερμανίας.

Η πρώτη από τις επιθέσεις έγινε στο προξενείο της Βενεζουέλας, στις 24 Ιουλίου. Ακολούθησε η επίθεση στο προξενείο της Ουκρανίας αρχικά, στις 13 Αυγούστου και για δεύτερη φορά στις 16 Αυγούστου.

Ο ίδιος είναι ύποπτος και για τις επιθέσεις στο προξενεία της Γερμανίας στις 13 Αυγούστου και της Λετονίας στις 15 Αυγούστου.

Για τις δυο προηγούμενες επιθέσεις η Αστυνομία απλώς έδωσε κλήση στον Μασαγιεκί.

Στις 9 Αυγούστου ο ίδιος επιτέθηκε στο προξενείο της Ιταλίας και την επόμενη προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εντός του Ρωσικού προξενείου.

Στις περιπτώσεις βανδαλισμού, ο ποινικός κώδικας, δεν προβλέπει την καταβολή χρηματικής εγγύησης και έτσι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος.

Ο υπαστυνόμος Μπλέικ ανέφερε ότι «τον συλλαμβάνουνε και μετά τον αφήνουμε». Και «συνεχίζει την ίδια  συμπεριφορά.

Δεν είμαι βέβαιος, πρόσθεσε ότι είναι η λύση για την περίπτωση αυτή».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.